Hei søndag, eller strengt tatt natt til mandag!
Ukemenyen kommer helt i siste laget her, fordi jeg har vært på Oslo vegetarfestival hele helgen, og ikke fått prioritert å sitte ned med PCen. Har spist is istedenfor, og kost meg skikkelig på verdens beste festival!
Men, mat må vi jo ha i uken som kommer også, og her noen forslag fra meg. Syv middager, en dessert og favoritten kjøleskapsrundstykker.
Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: søtpotet- og peanøttsuppe
Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk).
Klikk her for oppskrift
Tirsdag: pasta i kremet tomatsaus
Pasta og tomatsaus er en uslåelig kombinasjon, spør du meg.
Klikk her for oppskrift
Onsdag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
Kjempegod curry – og restene kan du lage lapper av neste dag!
Klikk her for oppskrift
Torsdag: restelapper
Har du rester av currygryte med mye grønnsaker i, f.eks. peanøttgryten fra onsdag? Da kan du lage disse herlige middagslappene.
Klikk her for oppskrift
Fredag: taco med kikerter og søtpotet
Kjempedigg taco med krydra kikerter og søtpotetbiter, fyldig "ostesaus" med chilismak, granateple og koriander.
Klikk her for oppskrift
Lørdag: potetpizza med pesto
Kjempegod pizza, rett og slett, med hvit saus, poteter og pesto.
Klikk her for oppskrift
Søndag: falafel
Det tar litt tid (inkl. bløtlegging av kikerter over natten), men om du lager falafel og masse godt tilbehør får du virkelig en festmiddag som resultat.
Klikk her for oppskrift
Ukens dessert: sticky toffee pudding
Klissete og knallgod karamellkake helt uten egg og melk.
Klikk her for oppskrift
Ukens bakst: kjøleskapsrundstykker
Superpraktiske rundstykker, der deigen kan stå flere dager i kjøleskapet, og du kan ta ut og steke av den ved behov.
Klikk her for oppskrift
Flere ukemenyer
-
Det er mye å glede seg til i denne ukens veganske ukemeny! Her får du middagstips med sesongens råvarer – i tillegg til rabarbra i både dessert og bakst.
-
Trenger du middagsinspirasjon? Her finner du oppskrifter til syv retter som passer godt nå i slutten av mai, inkludert en skikkelig god grillmiddag. I tillegg er det med forslag til både dessert og bakst – alt her plantebasert.
-
En av årets beste uker er her: uken der Oslo Vegetarfestival arrangeres! Jeg regner med alle som leser bloggen skal til hovedstaden på lørdag og søndag, og jeg gleder meg spesielt til å holde matkurs lørdag kl. 12. Der skal jeg vise fram gode teknikker…