Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.

Etter min mening trenger ikke linser til denne bruken med enn litt olje, salt og pepper for å bli skikkelig gode på smak. Suppen her er dessuten skikkelig fyldig, så de vil legge seg fint på toppen og beholde mesteparten av sprøheten.

Helt på toppen har jeg frisk koriander, for det synes jeg er godt i det meste.

søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Fyldig og smaksrik suppe toppet med sprøstekte, proteinrike linser.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 600 g søtpotet
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • salt
  • pepper
  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 1 kartong (ca. 4 dl) linser eller 2 dl tørka linser som du koker på forhånd
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Skrell søtpotet og skjær i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen, kanel, paprikapulver, litt salt og pepper, og la det surre i noen minutter.
  • Tilsett søtpotet, hell på grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og kok til søtpotetterningene er møre, 10-15 minutter.
  • Sil laken av linsene og skyll dem i litt kaldt vann. Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i linser, krydre med 0,5 ts pepper og en god klype salt, og la dem steke i ca. 5 minutter. Dersom du starter med for høy varme vil de begynne å hoppe ut av pannen, det vil du ikke. Jeg synes det beste er å kjøre på med ekstra varme helt på slutten av steketiden, slik at de blir sprø.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt. Server den rykende varm, topp med linser og koriander.
Keyword linser, søtpotet

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser. Etter min mening trenger ikke linser til denne bruken med enn litt olje, salt og pepper for å bli skikkelig gode på smak.…



2 thoughts on “Søtpotetsuppe med sprøstekte linser”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating