Go Back
søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Fyldig og smaksrik suppe toppet med sprøstekte, proteinrike linser.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 600 g søtpotet
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • salt
  • pepper
  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 1 kartong (ca. 4 dl) linser eller 2 dl tørka linser som du koker på forhånd
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Skrell søtpotet og skjær i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen, kanel, paprikapulver, litt salt og pepper, og la det surre i noen minutter.
  • Tilsett søtpotet, hell på grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og kok til søtpotetterningene er møre, 10-15 minutter.
  • Sil laken av linsene og skyll dem i litt kaldt vann. Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i linser, krydre med 0,5 ts pepper og en god klype salt, og la dem steke i ca. 5 minutter. Dersom du starter med for høy varme vil de begynne å hoppe ut av pannen, det vil du ikke. Jeg synes det beste er å kjøre på med ekstra varme helt på slutten av steketiden, slik at de blir sprø.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt. Server den rykende varm, topp med linser og koriander.
Keyword linser, søtpotet