Skrell søtpotet og skjær i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen, kanel, paprikapulver, litt salt og pepper, og la det surre i noen minutter.
Tilsett søtpotet, hell på grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og kok til søtpotetterningene er møre, 10-15 minutter.
Sil laken av linsene og skyll dem i litt kaldt vann. Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i linser, krydre med 0,5 ts pepper og en god klype salt, og la dem steke i ca. 5 minutter. Dersom du starter med for høy varme vil de begynne å hoppe ut av pannen, det vil du ikke. Jeg synes det beste er å kjøre på med ekstra varme helt på slutten av steketiden, slik at de blir sprø.
Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt. Server den rykende varm, topp med linser og koriander.