Superenkel pasta med kantarell
Knallgod middag med masse smak som du lager på ca. et kvarter.
Kantarell er sånn en sykt god råvare! Jeg elsker å bruke den i krema sauser og gryter, men noen ganger er det godt å kjøre en annen variant også.
I denne oppskriften får den skinne skikkelig sammen med litt hvitløk, chili, persille og sitron. Pinjekjernene knaser, smaker bra og er et bittelite protein-alibi.
Dersom det ikke er sesong, eller om du av andre grunner ikke har kantarell tilgjengelig, kan du lage denne retten med andre typer sopp. En kombinasjon av østerssopp og shiitake er favoritten min, men tynne skiver av aromasopp duger også.
Superenkel vegansk pasta med kantarell
Ingredients
- 200 g spagetti pass på at den er uten egg
- 200 g kantarell
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 4 stilker bladpersille
- 0,5 sitron
- 2 ss pinjekjerner
- olivenolje
- salt
- pepper
Instructions
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Dersom den tar ca. 10 minutter å koke, kan du koke den mens du gjør klar resten. Tar det kortere tid, kan du godt kutte og hakke opp grønnsakene før du starter på kokingen.
- Børst kantarell fri for jord, og riv dem i litt mindre biter. Finhakk hvitløk, chili og persille. Riv sitronskallet.
- Varm opp en stekepanne til medium/høy tempetatur. Ha først i pinjekjernene, og rist dem kjapt til de blir gylne. Legg dem til side, ha i litt olje, og stek soppen.
- Når kantarellen begynner å bli gyllen, skruer du temperaturen ned til medium, har i litt mer olje, samt hvitløk, chili, mesteparten av persillen, samt sitronskallet. Krydre med salt og pepper, og la det surre til spagettien er klar.
- Sil vannet av pastaen, og ha den over i pannen med kantarellen. Vend godt sammen. Smak gjerne til med litt sitronsaft. Servér retten med en gang – og dryss pinjekjernene og resten av persillen på toppen.
Flere oppskrifter
-
Pasta med palmekål og småtomater
Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.
-
Empanadas
Empanadas er skikkelig, skikkelig godt, og kan fylles med enormt mye forskjellig. De eneste to grunnene til at jeg ikke lager det oftere er 1. det tar halvannen time fra start til slutt og 2. jeg må vaske kjevlen min etterpå. Dårlige grunner, helt klart.
-
Grønnkålpasta fra Sykt billig
Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.