Ovnsbakt havregrøt med tranebær

Er det frokost? Er det kake? Er det begge? Denne nydelige hybrid-løsningen leverer uansett god morgenstemning.
Det er så snodig – ovnsbakt havregrøt har jo de samme ingrediensene som kokt havregrøt – likevel blir den så utrolig mye bedre. Har du ikke prøvd det ennå, så er det virkelig på tide!

Ovnsbakt havregrøt med tranebær
En slags frokost/kake-hybrid som smaker like godt på morgenen som på kvelden.
Ingredients
- 2 ss mandler
- 1 banan
- 1 dl lettkokte havregryn
- 2 ss chiafrø
- 1 ts kanel
- 0,5 dl mandelmelk
- 1,5 dl vann
- 2 ss sirup eller annen søtning
- 1 dl tranebær eller andre bær
- yoghurt naturell og/eller blåbær til servering
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en liten ildfast form.
- Grovhakk mandlene og skjær bananen i skiver.
- Ha havregryn, chiafrø og kanel i formen, og rør det forsiktig sammen.
- Hell i mandelmelk, vann og sirup, og rør rundt. Vend deretter forsiktig inn banan og tranebær. Topp med de hakka mandlene.
- Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter, til toppen blir gyllen og fin (men ikke brent).
- Server ovnsbakt havregrøt varm eller lun, yoghurt naturell og blåbær er kjempegodt på toppen.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt med sjokolade og pistasj
Dette er ikke en brownie. Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter. Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter og pistasjglasur. Det er ovnsbakt havregrøt. En frokostrett.
-
Sjokoladehummus fra Sykt enkelt
Denne oppskriften er fra min andre kokebok, Sykt enkelt.
-
Italiensk bønnepålegg
Vegetarpostei laget av bønner er noe av det enkleste pålegget du kan lage – og med tusen variasjonsmuligheter (minst)!