Restefestpasta

Restefestpasta

Jeg liker å ta en skikkelig opprydning i skuffer og skap på kjøkkenet, men blir alltid halvflau over mye av det jeg finner. Spesielt to ting utmerker seg: hundrevis av (gjerne åpne) poser av akkurat like erter, frossen spinat og andre frosne grønnsaker – og hundrevis (sannsynligvis åpne) poser og kartonger med nøtter, frø og kjerner. Legg til at jeg alltid har en haug åpna poser pasta, og du ser hva det går i.

Istedenfor å bli mer strukturert med oppbevaringen, går jeg for alternativ b: bli flinkere til å bruke opp råvarene i disse åpna posene.

Denne pastagratengen er et slik eksempel – det er en skikkelig digg middag som jeg omtrent ikke trenger å gjøre et eneste innkjøp for å lage. Håper den kan inspirere andre til å spise opp maten fra skuffene sine!

Variasjonsmuligheter restefestpasta

  •  her kan du bruke alle typer pasta, og gjerne i kombinasjon med hverandre. Lasagneplater og spagetti kan nok med fordel knekkes opp litt bare.
  • brokkoli og spinat er typiske fryseskap-syndere, derfor bruker jeg dem her, men du kan erstatte dem med alt av grønnsaker. For eksempel vil grønnkål, aspargesbønner, blomkål, rosenkål og gulrøtter gjøre gode figurer her.
  • ertene er med for å bidra med protein, og kan fint erstattes av andre belgvekster som bønner eller linser.
  • nøttene til toppingen kan erstattes av frø og/eller kjerner. Poenget er å få noe godt, og noe som knaser.
  • har du brødsmuler liggende vil de også bli digg på toppen av gratengen!
restefestpasta - vegansk pastagrateng

Restefestpasta

Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett, tapas
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g brokkoli frossen eller fersk (ca. en halv fersk)
  • 100 g spinat frossen eller fersk
  • 200 g erter frosne
  • 2 ss vegansk margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts muskat
  • 4 dl usøtet plantemelk
  • 50 g revet vegansk ost eventuelt 2 ss næringsgjær
  • 250 g tørka pasta pass på at den er uten egg
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 2 ss vegansk pesto
  • 2 ss nøtter

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Smelt margarin i en gryte. Ha i hvetemel, salt og muskat, og rør det godt sammen. Spe med melken, visp den godt inn. Sausen tykner når den koker. Skru da av varmen, og rør inn osten. Dersom du ikke har ost kan du eventuelt ha i 2 ss næringsgjær (eller bare droppe dette punktet).
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Dersom du bruker fersk brokkoli (eller blomkål) skjærer du den opp i relativt små buketter. Grovhakk nøttene.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en stekepanne. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter brokkoli, spinat og erter, og la det steke i noen minutter. Det går greit dersom ikke spinaten og ertene er helt tinte før du har dem i.
  • Ha i pesto, vend alt godt sammen og la det steke i et par minutter til. Hell deretter på ostesausen, rør den godt inn, ha i pasta, vend alt sammen og skru av varmen.
  • Hell blandingen over i den ildfaste formen, topp med nøtter, sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter.
Keyword pasta, restemat

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating