Go Back
restefestpasta - vegansk pastagrateng

Restefestpasta

Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett, tapas
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g brokkoli frossen eller fersk (ca. en halv fersk)
  • 100 g spinat frossen eller fersk
  • 200 g erter frosne
  • 2 ss vegansk margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts muskat
  • 4 dl usøtet plantemelk
  • 50 g revet vegansk ost eventuelt 2 ss næringsgjær
  • 250 g tørka pasta pass på at den er uten egg
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 2 ss vegansk pesto
  • 2 ss nøtter

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Smelt margarin i en gryte. Ha i hvetemel, salt og muskat, og rør det godt sammen. Spe med melken, visp den godt inn. Sausen tykner når den koker. Skru da av varmen, og rør inn osten. Dersom du ikke har ost kan du eventuelt ha i 2 ss næringsgjær (eller bare droppe dette punktet).
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Dersom du bruker fersk brokkoli (eller blomkål) skjærer du den opp i relativt små buketter. Grovhakk nøttene.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en stekepanne. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter brokkoli, spinat og erter, og la det steke i noen minutter. Det går greit dersom ikke spinaten og ertene er helt tinte før du har dem i.
  • Ha i pesto, vend alt godt sammen og la det steke i et par minutter til. Hell deretter på ostesausen, rør den godt inn, ha i pasta, vend alt sammen og skru av varmen.
  • Hell blandingen over i den ildfaste formen, topp med nøtter, sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter.
Keyword pasta, restemat