Minismuldrepai med plomme
Nydelig plommepai med smak av peanøtt og kanel.
Dette er en lettvint og kjempegod dessert som passer utmerket når det er to personer rundt middagsbordet. Eventuelt om du vil lage noe skikkelig godt til deg selv, og har lyst å forsyne deg flere ganger. Det er noe helt spesielt med varme plommer, synes jeg. De blir så myke og søte og skikkelig gode, rett og slett. Perfekt med en knasete topping og gjerne litt kald is til.
Tips: Er ikke plommer i sesong, kan du helt fint ha i både epler og pærer istedenfor. Eventuelt jordbær og rabarbra i kombinasjon. Eller hva med noen desiliter frosne bær? Det meste blir godt i minismuldrepai – og strengt tatt også i stor smuldrepai.
Minismuldrepai med plomme
Ingredients
- 6 plommer
- 0,5 dl sirup
- 1 ss peanøttsmør
- 2 ss hvetemel
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts vanilje
- 1,5 dl havregryn
- eventuelt litt is eller pisket krem til servering
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader og finn fram en liten ildfast form (ca. 10*20 cm er fint).
- Skjær plommene i terninger, fjern steinene. Ha over i formen.
- Rør sammen sirup og peanøttsmør. Ha i hvetemel, kanel, vanilje og havregryn til en smuldrete masse. Bruk fingrene og smuldre den over plommene.
- Sett i ovnen og stek i ca. 15 minutter – til smuldrepaien begynner å få gylne topper.
- Servér smuldrepaien varm, lun eller kald – gjerne med litt is eller pisket krem til.
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.