Minismuldrepai med plomme
Dette er en lettvint og kjempegod dessert som passer utmerket når det er to personer rundt middagsbordet. Minismuldrepai er enkelt og kjapt å lage.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
- 6 plommer
- 0,5 dl sirup
- 1 ss peanøttsmør
- 2 ss hvetemel
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts vanilje
- 1,5 dl havregryn
- eventuelt litt is eller pisket krem til servering
Forvarm stekeovnen til 175 grader og finn fram en liten ildfast form (ca. 10*20 cm er fint).
Skjær plommene i terninger, fjern steinene. Ha over i formen.
Rør sammen sirup og peanøttsmør. Ha i hvetemel, kanel, vanilje og havregryn til en smuldrete masse. Bruk fingrene og smuldre den over plommene.
Sett i ovnen og stek i ca. 15 minutter - til smuldrepaien begynner å få gylne topper.
Servér smuldrepaien varm, lun eller kald - gjerne med litt is eller pisket krem til.
Keyword plommer, smuldrepai