Plommekake med vaniljekrem
Mmmm så godt! Dette er en herlig vegansk plommekake der vi baker vaniljekremen inn i selve kaken.
Plommekake uten egg og melk? Lett?
Denne kaken er rett og slett basert på min vaniljecupcakeoppskrift, bare i kakeform, og med innslag av plommer og vaniljekrem.
Her har jeg bakt den i en relativt liten form (til å være kake). Du kan fint doble mengden og ha den i en større form, den trenger ikke mye lengre tid i ovnen. Er ikke plommer i sesong? Prøv gjerne med pærer istedenfor, men skjær dem gjerne i minst fire biter.
Kaken kan fint serveres som den er – her er jo kremen med i ovnen – men vil du være ekstra fin på det kan du slå til med litt pisket plantekrem eller vegansk vaniljeis i tillegg. Kjempegodt!
Vegansk plommekake med vaniljekrem
Ingredients
- 10-12 plommer
Kakebunn
- 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
- 2 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
- 1 dl olje
- 2 dl sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts vanilje ren vanilje fra vaniljestang – eventuelt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- 4 dl hvetemel
Vaniljekrem
- 2 ss maisstivelse
- 2 ss sukker
- 2 ts vanilje
- 2 dl plantemelk aller helst med vaniljesmak
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle en mellomstor kakeform med bakepapir. Her har jeg brukt en form med lengder på ca. 20*15 cm. Skjær plommene i to, fjern steinene.
Kakebunn
- Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i et par minutter, slik at det begynner å tykne litt. Ha deretter i olje, sukker, bakepulver, natron og vanilje, og rør det godt sammen.
- Ha i hvetemelet, og visp det raskt og kraftig sammen til en røre. Ikke visp for mye – da blir røren “tung”, og kaken blir ikke så luftig.
Vaniljekrem
- Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Dersom du har god tid, er det greit å lage kremen på forhånd, og la den kjøles helt ned før bruk. Da stivner den mer.
Montering
- Hell røren i formen. Ha på mesteparten av plommene (for et penere resultat kan du godt ha det tomme hullet etter steinen pekende ned), ha deretter på klatter av vaniljekremen. Topp med resten av plommene.
- Sett i ovnen og stek i 35-40 minutter, til kaken er gyllen på toppen og plommene har fått mørkere flekker (eventuelt kan du ta trepinnetesten i et område uten vaniljekrem.
- La kaken kjøle seg noe ned før servering – den er god både lun og kald.
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.