Plommekake med vaniljekrem

Plommekake med vaniljekrem

Mmmm så godt! Dette er en herlig vegansk plommekake der vi baker vaniljekremen inn i selve kaken. 

Plommekake uten egg og melk? Lett?

Denne kaken er rett og slett basert på min vaniljecupcakeoppskrift, bare i kakeform, og med innslag av plommer og vaniljekrem.

Her har jeg bakt den i en relativt liten form (til å være kake). Du kan fint doble mengden og ha den i en større form, den trenger ikke mye lengre tid i ovnen. Er ikke plommer i sesong? Prøv gjerne med pærer istedenfor, men skjær dem gjerne i minst fire biter.

Kaken kan fint serveres som den er – her er jo kremen med i ovnen – men vil du være ekstra fin på det kan du slå til med litt pisket plantekrem eller vegansk vaniljeis i tillegg. Kjempegodt!

vegansk plommekake med vaniljekrem

Vegansk plommekake med vaniljekrem

Dette er en herlig plommekake der vaniljekremen bakes inn i selve kaken. Oppskriften er helt uten egg og meieriprodukter.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course bakst, Dessert
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 10-12 plommer

Kakebunn

  • 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
  • 2 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 1 dl olje
  • 2 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts vanilje ren vanilje fra vaniljestang – eventuelt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 4 dl hvetemel

Vaniljekrem

  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vanilje
  • 2 dl plantemelk aller helst med vaniljesmak

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle en mellomstor kakeform med bakepapir. Her har jeg brukt en form med lengder på ca. 20*15 cm. Skjær plommene i to, fjern steinene.

Kakebunn

  • Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i et par minutter, slik at det begynner å tykne litt. Ha deretter i olje, sukker, bakepulver, natron og vanilje, og rør det godt sammen.
  • Ha i hvetemelet, og visp det raskt og kraftig sammen til en røre. Ikke visp for mye – da blir røren “tung”, og kaken blir ikke så luftig.

Vaniljekrem

  • Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Dersom du har god tid, er det greit å lage kremen på forhånd, og la den kjøles helt ned før bruk. Da stivner den mer.

Montering

  • Hell røren i formen. Ha på mesteparten av plommene (for et penere resultat kan du godt ha det tomme hullet etter steinen pekende ned), ha deretter på klatter av vaniljekremen. Topp med resten av plommene.
  • Sett i ovnen og stek i 35-40 minutter, til kaken er gyllen på toppen og plommene har fått mørkere flekker (eventuelt kan du ta trepinnetesten i et område uten vaniljekrem.
  • La kaken kjøle seg noe ned før servering – den er god både lun og kald.
Keyword plommer

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating