0,5tsvaniljeren vanilje fra vaniljestang - eventuelt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
4dlhvetemel
Vaniljekrem
2ssmaisstivelse
2sssukker
2tsvanilje
2dlplantemelk aller helst med vaniljesmak
Instructions
Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle en mellomstor kakeform med bakepapir. Her har jeg brukt en form med lengder på ca. 20*15 cm. Skjær plommene i to, fjern steinene.
Kakebunn
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i et par minutter, slik at det begynner å tykne litt. Ha deretter i olje, sukker, bakepulver, natron og vanilje, og rør det godt sammen.
Ha i hvetemelet, og visp det raskt og kraftig sammen til en røre. Ikke visp for mye - da blir røren "tung", og kaken blir ikke så luftig.
Vaniljekrem
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Dersom du har god tid, er det greit å lage kremen på forhånd, og la den kjøles helt ned før bruk. Da stivner den mer.
Montering
Hell røren i formen. Ha på mesteparten av plommene (for et penere resultat kan du godt ha det tomme hullet etter steinen pekende ned), ha deretter på klatter av vaniljekremen. Topp med resten av plommene.
Sett i ovnen og stek i 35-40 minutter, til kaken er gyllen på toppen og plommene har fått mørkere flekker (eventuelt kan du ta trepinnetesten i et område uten vaniljekrem.
La kaken kjøle seg noe ned før servering - den er god både lun og kald.