Grillet hjertesalat
Dette høres kanskje ut som en episode av Friends der noen har blitt veganer og de skal grille. Kan du høre Chandler i hodet ditt? Too many jokes… must mock Joey!
La meg prøve å få bruk for de 5 studiepoengene i datateknikk:
1 = hovedrett
2 = andre hovedrett
3 = første tilbehør
4 = andre tilbehør
5 = saus
6 = salat
Vanlig middagsselskap hos meg:
Gjestene forsyner seg i følgende rekkefølge: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Vanlig middagsselskap hos meg der 3 representerer potetstappe eller fløtegratinerte poteter:
Gjestene forsyner seg i følgende rekkefølge: 3, 1, 2, 4, 5, 6
Grillmiddagsselskap hos meg:
Gjestene forsyner seg i følgende rekkefølge: 6, 1, 2, 3, 4, 5
… og kun fordi salaten har blitt slengt på grillen med litt salt og pepper.
Grillet hjertesalat
Ingredients
- 2 hjertesalat eller romanosalat
- kaldpresset rapsolje eller olivenolje
- salt
- pepper
- litt sitronsaft
- rista pinjekjerner eller mandler
Aioli
- 1 hvitløksfedd eller 0,5 kinesisk hvitløk
- 0,5 dl usøtet soyamelk
- 0,5 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 1,5 dl solsikkeolje eller olivenolje
- salt
- pepper
Instructions
- Kutt salaten i to gjennom stilkfestet. Gni litt olje rundt dem, og dryss på salt og pepper.
- Grill på snittflaten av salaten til den blir brent og begynner å falle litt sammen. Det skal fortsatt være crunch i salaten.
- Når salaten er ferdig, press fersk sitronsaft over og noen dråper ekstra med olje.
- Topp med aioli og rista mandler eller pinjekjerner.
Aioli
- Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og sitronsaft.
- Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert vil aiolien tykne.
- Smak til med salt og pepper og server!
- Dersom du ikke spiser alt med en gang, holder aiolien seg godt i et par dager i lukket beholder i kjøleskapet.
Flere oppskrifter
-
Grønt på grillen
Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Polenta med grillet tomat og aioli
Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…