Brokkoligrillspyd

“Dette på være en parodi på vegansk grillmat”, tenker du kanskje når du ser brokkoli og løk på spyd. Og det er ingen magi i marinaden her som gjør at det smaker bacon eller flintsteik.
Fordi: skal du servere brokkoli, tror jeg kanskje dette er den aller beste måten å gjøre det på. Marinaden og løken setter god smak, og rå brokkoli kjapt stekt på knallvarm grill gir et resultat som er knasende grillet ytterst – og knasende rått innerst. På den vellykka måten.
Serveringsforslag brokkoligrillspyd
Jeg synes disse er gode nok til å være en hovedrett, gjerne servert sammen med en kremet potetsalat og litt godt brød til. For den gjengen som ikke roper hurra når brokkoli kommer på bordet, derimot, er det nok tryggest å ha dem som tilbehør. De vil gjøre seg bra med ulike grilla kjøtterstatninger, og for eksempel en vegansk aioli.

Brokkoligrillspyd
Ingredients
- 4 grillspyd
- 1 brokkoli
- 1 rødløk
- 3 ss olivenolje
- 3 ss balsamicoeddik
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss dijonsennep
- salt
- pepper
- 1 stilk bladpersille
Instructions
- Bløtlegg grillspydene i vann mens du gjør klar resten.
- Del brokkoli i buketter, og skjær rødløk i store biter.
- Rør sammen olje, eddik, sirup og sennep i en bolle. Ha også i litt salt og pepper. Ha i brokkolibukettene og la dem marinere en liten stund.
- Tre deretter brokkoli og løk på grillspyd. Grill i 4-5 minutter på hver side. Pensle resten av marinaden over rett før servering.
- Finhakk persille og ha på toppen.
Flere oppskrifter
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Polenta med grillet tomat og aioli
Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…
-
Veggisburger til grillen
Av og til er det bare burger som gjelder på grillen. En fast og mektig burger i brød med vulgært mye aioli og litt salat.