Havregryn + chiafrø = ❤️

Havregryn + chiafrø = ❤️

Når chiafrø og havregryn overnatter sammen blir resultatet en kjempegod kjøleskapsgrøt! De fleste kjenner nok til både chiapudding og kjøleskapsgrøt med havre, og her kombinerer vi dem rett og slett.

Det fineste med denne grøten, er at du gjør den klar på fem minutter før du legger deg, og så har du frokost klar når du står opp. Grøten er mettende, smaker godt og gir en veldig fin start på dagen. Har du hjemmekontor kan det være greit å lage et par glass i slengen, så har du klar til frokost og lunsj neste dag, eller dagen etter der igjen. Grøten holder seg nemlig fint noen dager i kjøleskapet.

Varier gjerne med ulike typer topping og ingredienser utover havren og chiaen, forslag finner du under.

Variasjonsmuligheter kjøleskapsgrøt

Oppskriften er ganske grunnleggende, og kan fint styles opp med mer nøttesmør, syltetøy, bær, kuttet frukt, kjerner, kakaopulver, kakaonibs, nøtter etc. Mandler rista lett i ovnen som topping, i kombinasjon med kakaopulver i grøten, er min favoritt.

Kjøleskapsgrøt med havregryn og chiafrø

Bruk 5 minutter før du legger deg, så sikrer du en god og næringsrik frokost til neste dag.
Prep Time 5 minutes
Avkjøling 8 hours
Total Time 8 hours 5 minutes
Course frokost
Servings 2 porsjon

Ingredients
  

  • 2,5 dl havregryn
  • 3 ss chiafrø
  • 2 ss peanøttsmør
  • 10 bringebær ev. andre bær
  • 4 dl havremelk ev. annen plantemelk
  • ekstra bær til servering

Instructions
 

  • Finn fram to porsjonsglass. Fordel halvparten av havregrynene i de to glassene. Den andre halvparten sparer du. Gjør tilsvarende med chiafrøene.
  • Ha en spiseskje peanøttsmør og 5 bringebær i hvert glass. Fordel resten av havregrynene i de to glassene, deretter resten av chiafrøene.
  • Hell på plantemelk slik at det dekker alt.
  • Sett i kjøleskapet over natten (eventuelt i to netter). Topp grøten med ekstra bær før servering.
Keyword havregrøt

Flere oppskrifter

  • Ovnsbakt havregrøt med tranebær

    Ovnsbakt havregrøt med tranebær

    Er det frokost? Er det kake? Er det begge? Denne nydelige hybrid-løsningen leverer uansett god morgenstemning.

  • Havregryn + chiafrø = ❤️

    Havregryn + chiafrø = ❤️

    Når chiafrø og havregryn overnatter sammen blir resultatet en kjempegod kjøleskapsgrøt! De fleste kjenner nok til både chiapudding og kjøleskapsgrøt med havre, og her kombinerer vi dem rett og slett. Det fineste med denne grøten, er at du gjør den klar på fem minutter før…

  • Byggrynsgrøt

    Byggrynsgrøt

    Dette er en skikkelig god frokostgrøt med veldig god crunch fra byggryna, og massevis av god smak fra selve grøten, eple, nøttesmør og yoghurt. Grøten krever både litt planlegging og litt koketid, derfor lager jeg den helst til helger og på hjemmekontordager.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating