Pepperkakecookies

Pepperkakecookies

Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt. Og når du endelig er ferdig med stekingen, skal de pyntes, før du kommer på at du mangler lagringsplass til pepperkaker fulle av glasur…

Så hvorfor ikke lage cookies? Disse smaker supergodt av de samme krydderne som pepperkaker, men er litt enklere å lage. Supert for oss smålate som elsker julekaker.

Veganske pepperkakecookies

Cookies med smak av pepperkaker – men som er mye enklere å lage.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course julekaker

Ingredients
  

  • 100 g mandler
  • 200 g vegansk margarin
  • 200 g sukker
  • 1 dl sirup
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts nellik
  • 0,5 ts pepper
  • 350 g hvetemel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle to stekebrett med bakepapir. Grovhakk mandlene i en foodprocessor. Legg dem til side, og ha margarin, sukker, sirup, bakepulver, kanel, ingefær, allehånde, nellik og pepper i maskinen. Kjør til du har en helt glatt krem.
  • Ha over i en bolle og ha i mandlene og melet. Jobb det sammen til en fast deig.
  • Nå kan du enten rulle deigen til en pølse og skjære skiver av den, eller forme cookies med hendene.
  • Fordel utover stekebrettene. Stek i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist, oppbevar i lufttett kakeboks.
Keyword jul

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

  • Sjokoladepinner

    Sjokoladepinner

    Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.

  • Pepperkakecookies

    Pepperkakecookies

    Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt.…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating