Bondekaker
Flate og tørre julekaker med kryddersmak.
Bondekakene kom til Norge fra Sverige en gang etter annen verdenskrig, og de spises fortsatt både i hjemlandet sitt og i Danmark. Sikkert til fika, tipper jeg (verdens fineste tradisjon som vi godt også kan importere fra Sverige).
Den gode kryddersmaken gjør at jeg synes disse er helt supre til jul.
Veganske bondekaker
Ingredients
- 100 g mandler
- 175 g vegansk margarin
- 175 g sukker
- 1 dl sirup
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 375 g hvetemel
Instructions
- Grovhakk mandlene i en foodprocessor. De skal ikke bli til mel, men ha lengder på noen millimeter helst. Legg dem til side, ha deretter margarin, sukker, sirup, natron og kanel i maskinen, og kjør til det er helt jevnt.
- Ha over i en bolle og jobb inn hvetemel og hakka mandler.
- Form en eller to pølser av deigen, diameter på cirka 5 cm er bra. Flytt disse til kjøleskapet, la de ligger minst en halvtime slik at de fester seg godt. Da blir de lettere å skjære fine skiver av.
- Sett stekeovnen på 200 grader, og kle tre stekebrett med bakepapir. Ta ut deigen av kjøleskapet, og skjær den i tynne skiver. 3-5 mm tykkelse er bra.
- Fordel skivene ut over stekebrettene, og stek dem i 7-10 minutter. Kakene skal bli gylne i kantene, men ikke over hele overflaten (da blir de så harde). Husk at de stiver litt etter steking også.
- Avkjøl kakene på rist, oppbevar i lufttett kakeboks.
Flere oppskrifter
-
Risboller
Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.
-
Bondekaker
Flate og tørre julekaker med kryddersmak. Bondekakene kom til Norge fra Sverige en gang etter annen verdenskrig, og de spises fortsatt både i hjemlandet sitt og i Danmark. Sikkert til fika, tipper jeg (verdens fineste tradisjon som vi godt også kan importere fra Sverige). Den…
-
Lussekatter uten egg og melk
…eller juleboller, dersom du har ei venninne som hater jul men elsker boller.