Nudler og brokkoli i kremet tahinisaus
Lynrask middag med masse god smak.
Jeg er vanvittig glad i brokkoli, og synes det er helt supert å spise den litt kokt sammen med nudler. Samtidig forstår jeg at dette ikke er favorittgrønnsaken til mange, så denne retten er kanskje for oss litt spesielt interesserte.
Heldigvis kan den varieres:
- brokkolien blir ekstra god om du steker den i litt olje på høy varme, istedenfor å koke den
- du kan bytte den ut stekt squash eller stekt sopp om det frister mer
- du kan også erstatte den av tynne, tynne strimler rå gulrot og rå squash, som du rører inn i nudlene sammen med sausen
Nudler og brokkoli i kremet tahinisaus
Rask og lettvint vegansk middag med masse smak.
Ingredients
- 1 brokkoli
- 1 vårløk
- 150 g nudler hvete eller bokhvete er gode her synes jeg
- 2 ss tahini
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ts riseddik eller annen lys eddik
- 1 ts lønnesirup
- 1 ts chilisaus
- 2 ss seasmfrø
Instructions
- Kok opp godt med vann i en gryte.
- Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små terninger. Skjær vårløk i tynne ringer.
- Nudlene og brokkolibitene skal kokes sammen. Koketid på nudler varierer veldig, så her er det best om du ser på pakken. Brokkolien skal koke i 3-4 minutter. Prøv å tilpass slik at det blir ferdigkokt samtidig.
- Rør sammen tahini, soyasaus, sesamolje, eddik, lønnesirup og chilisaus.
- Sil vannet av nudlene og brokkolibitene. Hell sausen over i gryten med dem, vend alt sammen, og servér med en gang. Topp med vårløk og sesamfrø.
Flere oppskrifter
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
-
Nudler med kokosmelk
Rask og lettvint middagsrett med masse grønnsaker.
-
Nudler med soyakjøttboller
Nydelig thaiinspirert rett med veganske “kjøttboller”, herlig bok choi, nudler og thaibasilikum.