Go Back
nudler og brokkoli i tahinisaus

Nudler og brokkoli i kremet tahinisaus

Rask og lettvint vegansk middag med masse smak.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 brokkoli
  • 1 vårløk
  • 150 g nudler hvete eller bokhvete er gode her synes jeg
  • 2 ss tahini
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts riseddik eller annen lys eddik
  • 1 ts lønnesirup
  • 1 ts chilisaus
  • 2 ss seasmfrø

Instructions
 

  • Kok opp godt med vann i en gryte.
  • Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små terninger. Skjær vårløk i tynne ringer.
  • Nudlene og brokkolibitene skal kokes sammen. Koketid på nudler varierer veldig, så her er det best om du ser på pakken. Brokkolien skal koke i 3-4 minutter. Prøv å tilpass slik at det blir ferdigkokt samtidig.
  • Rør sammen tahini, soyasaus, sesamolje, eddik, lønnesirup og chilisaus.
  • Sil vannet av nudlene og brokkolibitene. Hell sausen over i gryten med dem, vend alt sammen, og servér med en gang. Topp med vårløk og sesamfrø.
Keyword nudler