Søtpotetburgere

Søtpotetburgere

Dette er en knallgod og skikkelig saftig veggisburger med smak av India, som jeg serverer med stekte båtpoteter og pitabrød.

Linser gir masse protein, søtpotet (og masse krydder) gir god smak, og ris og havregryn bidrar til konsistensen.

Burgerne er store og mettende, og det skal holde med en per porsjon her. Er dere kjempesultne kan dere heller slå til med litt mer poteter, og kanskje litt mer tilbehør inni pitabrødene.

vegansk søtpotetburger

vegansk søtpotetburger

Søtpotetburgere

Hjemmelagde veganske burgere med smak av India.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 burgere

Ingredients
  

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1,5 dl ris
  • 300 g søtpotet
  • 0,25 gul løk
  • 3 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • salt og pepper
  • 2 dl havregryn eller brødsmuler
  • 6 poteter
  • 4 pitabrød
  • eventuelt litt salat

Instructions
 

  • Kok opp 5 dl vann i en gryte og 3 dl i en annen. Skyll linsene og risen i kaldt vann, ha deretter linsene i gryten med 5 dl vann, og risen i den andre gryten. Har du lite plass på komfyren, eller er gira på mindre oppvask, kan du koke dem sammen – men da må du bruke litt tid på å presse ut overflødig væske etterpå.
  • Kok til all væsken er absorbert. Hell over i et dørslag slik at overflødig væske som lurer seg innimellom renner av.
  • Sett stekeovnen på 200 grader og kle et brett med bakepapir.
  • Skrell søtpotet og skjær i små terninger. Finhakk løk og hvitløk.
  • Varm opp litt olje i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk og søtpotetterninger, og stek til terningene begynner å bli myke. Ha i spisskummen, koriander, gurkemeie, paprikapulver og chilipulver.
  • Stek i noen minutter til. Ha deretter blandingen over i en bolle, hell på ris og linser. Rør sammen og krydre med salt og pepper. Jobb inn litt og litt havregryn til du har en fast deig som henger godt sammen.
  • Skjær potetene i båter, og ha dem over på stekebrettet. Tilsett også litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen og stek i 10 minutter. Form fire burgere av søtpotetmassen i mellomtiden. Når potetene har stekt i 10 minutter, tar du brettet ut, dytter potetene bort slik at de kun tar halve brettet, og så legger du burgerne på resten av plassen. Stek i cirka 15 minutter til.
  • Bruker du varmluftsovn kan du varme pitabrødene inne sammen med resten de siste minuttene. Hvis ikke kan du kjapt varme dem når burgerne er ferdige.
  • Server søtpotetburgerne rykende varme i pitabrød (eventuelt med litt salat i) med båtpoteter ved siden av.
Keyword burger, søtpotet

Flere oppskrifter

  • Veganmisjonens quinoaboller

    Veganmisjonens quinoaboller

    Alle vet hvordan man lager kjempegod restemiddag av gårsdagens kokte ris, men hva med quinoaen…? Jo nå skal du høre.

  • Gresskarburger

    Gresskarburger

    Dette er en skikkelig restebasert burger, som du kan tilpasse veldig etter hva du har liggende. Basen er tredelt:

  • Falafel med hummus og potetbåter

    Falafel med hummus og potetbåter

    Dette er en kombinasjon av to av mine aller mest populære oppskrifter, falafel og hummus, i den formen jeg spiser dem aller oftest selv: med stekte potetbåter og pitabrød.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating