Kok opp 5 dl vann i en gryte og 3 dl i en annen. Skyll linsene og risen i kaldt vann, ha deretter linsene i gryten med 5 dl vann, og risen i den andre gryten. Har du lite plass på komfyren, eller er gira på mindre oppvask, kan du koke dem sammen - men da må du bruke litt tid på å presse ut overflødig væske etterpå.
Kok til all væsken er absorbert. Hell over i et dørslag slik at overflødig væske som lurer seg innimellom renner av.
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et brett med bakepapir.
Skrell søtpotet og skjær i små terninger. Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp litt olje i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk og søtpotetterninger, og stek til terningene begynner å bli myke. Ha i spisskummen, koriander, gurkemeie, paprikapulver og chilipulver.
Stek i noen minutter til. Ha deretter blandingen over i en bolle, hell på ris og linser. Rør sammen og krydre med salt og pepper. Jobb inn litt og litt havregryn til du har en fast deig som henger godt sammen.
Skjær potetene i båter, og ha dem over på stekebrettet. Tilsett også litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen og stek i 10 minutter. Form fire burgere av søtpotetmassen i mellomtiden. Når potetene har stekt i 10 minutter, tar du brettet ut, dytter potetene bort slik at de kun tar halve brettet, og så legger du burgerne på resten av plassen. Stek i cirka 15 minutter til.
Bruker du varmluftsovn kan du varme pitabrødene inne sammen med resten de siste minuttene. Hvis ikke kan du kjapt varme dem når burgerne er ferdige.
Server søtpotetburgerne rykende varme i pitabrød (eventuelt med litt salat i) med båtpoteter ved siden av.