Søtpotetlasagne

Søtpotetlasagne

Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Apropos sausene – den ene skal etterligne en slags ricotta, med tofu som hovedingrediens. Dersom du ikke er så begeistret for tofu kan du bruke 3 dl bløtlagte cashewnøtter + 1 dl vann istedenfor.

Den andre sausen er en veldig enkel tomatsaus. Har du ikke ferske tomater så går det helt greit å bruke fra boks. Har du ferske så kan du godt bruke ulike typer, og gjerne de ganske modne tomatene som begynner å synge på siste verset. Basilikum kan erstattes av oregano, enten i frisk eller tørket form.

Søtpotetlasagne

Tynne skiver av søtpotet smaker skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 stor søtpotet
  • eventuelt litt frisk oregano og en salat til servering.

Tofulag:

  • 300 g tofu
  • 1 sitron
  • 1 dl næringsgjær
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 ss oregano
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Tomatsaus:

  • 8 store modne tomater
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 sjalottløk
  • 4 stilker basilikum

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en stor ildfast form.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver.
  • Gjør klar tofu og tomatsaus (oppskrifter under).
  • Legg det hele lagvis i formen: Først tomatsaus, deretter søtpotet, tofu og tomatsaus igjen. La det øverste laget være søtpoteter. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i 50 minutter. Ta av folien, skru varmen opp til 225 grader, og bak i 5-10 minutter til slik at toppen blir gyllen. Servér lasagnen rykende varm.

Tofulag:

  • Press ut overflødig vann av tofuen. Ha den over i en foodprocessor, tilsett saft fra sitronen, næringsgjær, hvitløk, oregano, olivenolje, salt og pepper. Kjør til du har en ganske jevn tofukrem.

Tomatsaus:

  • Fjern stilkfestet fra tomatene, salt skall fra hvitløk og sjalottløk. Ha resten over i en foodprocessor, sammen med basilikum. Kjør til du har en helt jevn saus.
Keyword lasagne, tofu



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating