Søtpotetlasagne
Tynne skiver av søtpotet smaker skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
- 1 stor søtpotet
- eventuelt litt frisk oregano og en salat til servering.
Tofulag:
- 300 g tofu
- 1 sitron
- 1 dl næringsgjær
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 ss oregano
- 3 ss olivenolje
- salt
- pepper
Tomatsaus:
- 8 store modne tomater
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 sjalottløk
- 4 stilker basilikum
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en stor ildfast form.
Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver.
Gjør klar tofu og tomatsaus (oppskrifter under).
Legg det hele lagvis i formen: Først tomatsaus, deretter søtpotet, tofu og tomatsaus igjen. La det øverste laget være søtpoteter. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i 50 minutter. Ta av folien, skru varmen opp til 225 grader, og bak i 5-10 minutter til slik at toppen blir gyllen. Servér lasagnen rykende varm.
Tofulag:
Press ut overflødig vann av tofuen. Ha den over i en foodprocessor, tilsett saft fra sitronen, næringsgjær, hvitløk, oregano, olivenolje, salt og pepper. Kjør til du har en ganske jevn tofukrem.