Smuldra riddere

Smuldra riddere

Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren (dette er ikke absolutt nødvendig, men da får vi ekstra smuldrete resultat – og det er jo et mål her), før vi drar skivene fra hverandre og steker dem i smeltet margarin. Med litt kanel, sirup og havregryn blir det nesten akkurat som smuldretopping bakt i ovn.

I bunnen liker jeg best å bruke frosne bær som jeg varmer kjapt i en gryte eller vannbad, men du kan fint bruke ferske bær eller frukt her. Hva med noen epleterninger og bananskiver? Bruk (opp) det du har – enten det er frisk frukt som begynner å få brune flekker, eller om det er samlingen med nesten tomme poser med frosne bær i fryseren.

Smuldra riddere

Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på!
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Dessert, frokost
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 skiver halvgammelt brød
  • 1 ss vegansk margarin
  • 3 ss havregryn
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts kanel
  • 100 g frosne bær
  • eventuelt litt sukker
  • vegansk vaniljeis eller yoghurt

Instructions
 

  • Start med å riste brødskivene i en brødrister. Smelt margarin på medium til høy varme i en panne.
  • Smuldre i de rista brødskivene. Ha også i havregryn, og la det steke i noen minutter slik at brødbitene begynner å bli gylne. Ha i sirup og kanel, stek litt lenger, og ha deretter pannen av varmen.
  • Tin bærene i en gryte eller i en mikrobølgeovn. Smak eventuelt til med litt sukker.
  • Ha bær nederst i en skål, deretter brødblandingen. Topp med en kule vaniljeis eller litt god yoghurt (gjerne vanilje eller naturell).
Keyword restemat

Flere oppskrifter

  • Arme riddere

    Arme riddere

    Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.

    Les mer

  • Brødkrutonger

    Brødkrutonger

    Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter:

    Les mer

  • Smuldra riddere

    Smuldra riddere

    Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren (dette er ikke absolutt nødvendig, men da får vi ekstra smuldrete resultat – og det…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating