Smuldra riddere

Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren (dette er ikke absolutt nødvendig, men da får vi ekstra smuldrete resultat – og det er jo et mål her), før vi drar skivene fra hverandre og steker dem i smeltet margarin. Med litt kanel, sirup og havregryn blir det nesten akkurat som smuldretopping bakt i ovn.
I bunnen liker jeg best å bruke frosne bær som jeg varmer kjapt i en gryte eller vannbad, men du kan fint bruke ferske bær eller frukt her. Hva med noen epleterninger og bananskiver? Bruk (opp) det du har – enten det er frisk frukt som begynner å få brune flekker, eller om det er samlingen med nesten tomme poser med frosne bær i fryseren.



Smuldra riddere
Ingredients
- 2 skiver halvgammelt brød
- 1 ss vegansk margarin
- 3 ss havregryn
- 2 ss lønnesirup
- 1 ts kanel
- 100 g frosne bær
- eventuelt litt sukker
- vegansk vaniljeis eller yoghurt
Instructions
- Start med å riste brødskivene i en brødrister. Smelt margarin på medium til høy varme i en panne.
- Smuldre i de rista brødskivene. Ha også i havregryn, og la det steke i noen minutter slik at brødbitene begynner å bli gylne. Ha i sirup og kanel, stek litt lenger, og ha deretter pannen av varmen.
- Tin bærene i en gryte eller i en mikrobølgeovn. Smak eventuelt til med litt sukker.
- Ha bær nederst i en skål, deretter brødblandingen. Topp med en kule vaniljeis eller litt god yoghurt (gjerne vanilje eller naturell).
Flere oppskrifter
-
Arme riddere
Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.
-
Brødkrutonger
Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter:
-
Smuldra riddere
Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren (dette er ikke absolutt nødvendig, men da får vi ekstra smuldrete resultat – og det…