Indisk søtpotetgrateng

Indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

Litt av hemmeligheten for å få retten bra, er å ikke koke ferdig daalen på forhånd. Har du den i gryta i maks et kvarter, får den mer enn nok tid på å gjøre seg ferdig i ovnen. Der smelter virkelig smakene sammen, og du har en rett som alle elsker. Utenom kanskje de som ikke er glad i indisk mat da.

Retten kan gjøres klar en dag i forveien, og bare stekes i ovn før servering.

indisk søtpotetgrateng

Indisk søtpotetgrateng

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g tørka røde linser
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili kan erstattes av 1 ts chilipulver
  • 1 håndfull grønnkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 200 g kirsebærtomater
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 sitron
  • 2 store søtpoteter
  • salt
  • eventuelt litt koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og finn fram en stor ildfast form.
  • Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Snitt grønnkål.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk, hvitløk og chili – og la det surre i et minutt. Tilsett deretter garam masala, spisskummen og gurkemeie. Stek i et par minutter til.
  • Hell på linser, vann med buljongterning, tomater og kokosmelk, og press i sitronsaften. La det koke opp, og gjør klar søtpotetene mens det koker. De skal skrelles og skjæres i skiver med tykkelse på cirka 0,5 cm.
  • Når linsene har kokt i 10 minutter, kan du smake til med litt salt (merk at linsene ikke skal bli gjennomkokte her), og røre inn grønnkål. Etter et par minutter tar du gryten av varmen.
  • Hell linseblandingen over i den ildfaste formen, topp med søtpotetskivene. Sett i ovnen og stek i 30-40 minutter, til søtpotetskivene er møre.
  • Servér retten rykende varm, gjerne med litt hakket koriander på toppen.
Keyword grateng, søtpotet

Flere oppskrifter

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 



4 thoughts on “Indisk søtpotetgrateng”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating