Indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!
Litt av hemmeligheten for å få retten bra, er å ikke koke ferdig daalen på forhånd. Har du den i gryta i maks et kvarter, får den mer enn nok tid på å gjøre seg ferdig i ovnen. Der smelter virkelig smakene sammen, og du har en rett som alle elsker. Utenom kanskje de som ikke er glad i indisk mat da.
Retten kan gjøres klar en dag i forveien, og bare stekes i ovn før servering.

Indisk søtpotetgrateng
Ingredients
- 250 g tørka røde linser
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili kan erstattes av 1 ts chilipulver
- 1 håndfull grønnkål
- 2 ss olje til steking
- 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 200 g kirsebærtomater
- 4 dl kokosmelk
- 1 sitron
- 2 store søtpoteter
- salt
- eventuelt litt koriander
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, og finn fram en stor ildfast form.
- Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Snitt grønnkål.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk, hvitløk og chili – og la det surre i et minutt. Tilsett deretter garam masala, spisskummen og gurkemeie. Stek i et par minutter til.
- Hell på linser, vann med buljongterning, tomater og kokosmelk, og press i sitronsaften. La det koke opp, og gjør klar søtpotetene mens det koker. De skal skrelles og skjæres i skiver med tykkelse på cirka 0,5 cm.
- Når linsene har kokt i 10 minutter, kan du smake til med litt salt (merk at linsene ikke skal bli gjennomkokte her), og røre inn grønnkål. Etter et par minutter tar du gryten av varmen.
- Hell linseblandingen over i den ildfaste formen, topp med søtpotetskivene. Sett i ovnen og stek i 30-40 minutter, til søtpotetskivene er møre.
- Servér retten rykende varm, gjerne med litt hakket koriander på toppen.
Flere oppskrifter
-
Indisk aubergine
Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…
-
Grønnsaker i brun curry
Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
4 thoughts on “Indisk søtpotetgrateng”
Leave a Reply
Holder denne seg god noen dager i kjøleskapet?
Yes! Jeg syntes faktisk den var bedre dagen etter at jeg lagde den
Er det hele eller splittede røde linser du bruker?
Jeg pleier å bruke splittede, men begge typer skal fungere her. Litt mer væske om du bruker hele bare