Go Back
indisk søtpotetgrateng

Indisk søtpotetgrateng

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g tørka røde linser
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili kan erstattes av 1 ts chilipulver
  • 1 håndfull grønnkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 200 g kirsebærtomater
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 sitron
  • 2 store søtpoteter
  • salt
  • eventuelt litt koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og finn fram en stor ildfast form.
  • Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Snitt grønnkål.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk, hvitløk og chili - og la det surre i et minutt. Tilsett deretter garam masala, spisskummen og gurkemeie. Stek i et par minutter til.
  • Hell på linser, vann med buljongterning, tomater og kokosmelk, og press i sitronsaften. La det koke opp, og gjør klar søtpotetene mens det koker. De skal skrelles og skjæres i skiver med tykkelse på cirka 0,5 cm.
  • Når linsene har kokt i 10 minutter, kan du smake til med litt salt (merk at linsene ikke skal bli gjennomkokte her), og røre inn grønnkål. Etter et par minutter tar du gryten av varmen.
  • Hell linseblandingen over i den ildfaste formen, topp med søtpotetskivene. Sett i ovnen og stek i 30-40 minutter, til søtpotetskivene er møre.
  • Servér retten rykende varm, gjerne med litt hakket koriander på toppen.
Keyword grateng, søtpotet