Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?

Dette er en grovere og usøta variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den stekes skikkelig og smaksettes med soyasaus synes jeg at den er på sitt aller beste. Passer godt på vafler også. Oppå der igjen har vi avokado for anledningen, men det kan fint byttes ut med for eksempel kokte erter for et mer proteinrikt (og kortreist) alternativ.

Middagsvafler med sopp og avokado
Ingredients
- 2 dl havremel eller 2,5 dl havregryn
- 1½ ts bakepulver
- ½ ts natron
- ¼ ts salt
- 3 dl usøta soyamelk
- 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
- olje til vaffelhjernet
Fyll
- 200 g sopp
- 2 ss olje til steking
- 2 ss soyasaus
- ev. salt og pepper
- 1 avokado
- ev. chiliflak til å ha på toppen
Instructions
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn røre.
- Stek vafler etter anvisning til vaffeljernet.
Fyll
- Skjær soppen i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek soppen til den blir god og gyllen. Ta pannen av varmen, og hell over soyasaus. Du kan eventuelt krydre med salt og pepper også her, for mer smak.
- Skjær avokado i skiver.
- Topp vaflene med stekt sopp og avokado. Servér rykende varmt. Noen tørka chiliflak over er alltid godt (i alle fall om du liker det litt sterkt da. Styr unna hvis ikke).
Relaterte oppskrifter
-
Vegansk “coronation chicken”
Okei, jeg er førstemann til å være skeptisk til denne retten. Det er altså en kombinasjon av mangochutney, majones, karri, rosiner, rødløk og… kikerter, som skal etterligne en kyllingrett som ble servert da dronning Elisabeth ble kronet.
-
Nykål med peanøttsaus
Det øyeblikket jeg forstod at jeg var blitt voksen, var da jeg ble superglad over at årets nykål var kommet til butikken.
-
Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter
På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…