Go Back

Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag - blir det bedre?
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett, vafler
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl havremel eller 2,5 dl havregryn
  • ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt
  • 3 dl usøta soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
  • olje til vaffelhjernet

Fyll

  • 200 g sopp
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • ev. salt og pepper
  • 1 avokado
  • ev. chiliflak til å ha på toppen

Instructions
 

  • Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn røre. 
  • Stek vafler etter anvisning til vaffeljernet. 

Fyll

  • Skjær soppen i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek soppen til den blir god og gyllen. Ta pannen av varmen, og hell over soyasaus. Du kan eventuelt krydre med salt og pepper også her, for mer smak. 
  • Skjær avokado i skiver. 
  • Topp vaflene med stekt sopp og avokado. Servér rykende varmt. Noen tørka chiliflak over er alltid godt (i alle fall om du liker det litt sterkt da. Styr unna hvis ikke). 
Keyword avokado, fritert sopp, middagsvafler, vafler