Middagsvafler med sopp og avokado
Vafler til middag - blir det bedre?
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
- 2 dl havremel eller 2,5 dl havregryn
- 1½ ts bakepulver
- ½ ts natron
- ¼ ts salt
- 3 dl usøta soyamelk
- 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
- olje til vaffelhjernet
Fyll
- 200 g sopp
- 2 ss olje til steking
- 2 ss soyasaus
- ev. salt og pepper
- 1 avokado
- ev. chiliflak til å ha på toppen
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn røre.
Stek vafler etter anvisning til vaffeljernet.
Fyll
Skjær soppen i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek soppen til den blir god og gyllen. Ta pannen av varmen, og hell over soyasaus. Du kan eventuelt krydre med salt og pepper også her, for mer smak.
Skjær avokado i skiver.
Topp vaflene med stekt sopp og avokado. Servér rykende varmt. Noen tørka chiliflak over er alltid godt (i alle fall om du liker det litt sterkt da. Styr unna hvis ikke).
Keyword avokado, fritert sopp, middagsvafler, vafler