Middagsvafler med sopp og avokado

Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?

Dette er en grovere og usøta variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den stekes skikkelig og smaksettes med soyasaus synes jeg at den er på sitt aller beste. Passer godt på vafler også. Oppå der igjen har vi avokado for anledningen, men det kan fint byttes ut med for eksempel kokte erter for et mer proteinrikt (og kortreist) alternativ.

Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett, vafler
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl havremel eller 2,5 dl havregryn
  • ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt
  • 3 dl usøta soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
  • olje til vaffelhjernet

Fyll

  • 200 g sopp
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • ev. salt og pepper
  • 1 avokado
  • ev. chiliflak til å ha på toppen

Instructions
 

  • Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn røre. 
  • Stek vafler etter anvisning til vaffeljernet. 

Fyll

  • Skjær soppen i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek soppen til den blir god og gyllen. Ta pannen av varmen, og hell over soyasaus. Du kan eventuelt krydre med salt og pepper også her, for mer smak. 
  • Skjær avokado i skiver. 
  • Topp vaflene med stekt sopp og avokado. Servér rykende varmt. Noen tørka chiliflak over er alltid godt (i alle fall om du liker det litt sterkt da. Styr unna hvis ikke). 
Keyword avokado, fritert sopp, middagsvafler, vafler

Relaterte oppskrifter

  • Kremet soppsaus fra Sykt godt

    Kremet soppsaus fra Sykt godt

    Dette er en oppskrift som har vært med meg helt siden 2015, og som var en av de selvsagte oppskriftene som ble med i min første bok, Sykt godt (2016). Det er noe så praktisk som en god fløtesaus med få ingredienser.

  • Kremet daal med brokkoli

    Kremet daal med brokkoli

    Jeg elsker indisk mat, og linsestuing er en av favorittene mine. Billig, smaksrikt, næringsrikt og ikke minst: skikkelig enkelt å lage.

  • Vegansk risgrøt

    Vegansk risgrøt

    “Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating