Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?

Dette er en grovere og usøta variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den stekes skikkelig og smaksettes med soyasaus synes jeg at den er på sitt aller beste. Passer godt på vafler også. Oppå der igjen har vi avokado for anledningen, men det kan fint byttes ut med for eksempel kokte erter for et mer proteinrikt (og kortreist) alternativ.

Middagsvafler med sopp og avokado
Ingredients
- 2 dl havremel eller 2,5 dl havregryn
- 1½ ts bakepulver
- ½ ts natron
- ¼ ts salt
- 3 dl usøta soyamelk
- 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
- olje til vaffelhjernet
Fyll
- 200 g sopp
- 2 ss olje til steking
- 2 ss soyasaus
- ev. salt og pepper
- 1 avokado
- ev. chiliflak til å ha på toppen
Instructions
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn røre.
- Stek vafler etter anvisning til vaffeljernet.
Fyll
- Skjær soppen i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek soppen til den blir god og gyllen. Ta pannen av varmen, og hell over soyasaus. Du kan eventuelt krydre med salt og pepper også her, for mer smak.
- Skjær avokado i skiver.
- Topp vaflene med stekt sopp og avokado. Servér rykende varmt. Noen tørka chiliflak over er alltid godt (i alle fall om du liker det litt sterkt da. Styr unna hvis ikke).
Relaterte oppskrifter
-
Kremet soppsaus fra Sykt godt
Dette er en oppskrift som har vært med meg helt siden 2015, og som var en av de selvsagte oppskriftene som ble med i min første bok, Sykt godt (2016). Det er noe så praktisk som en god fløtesaus med få ingredienser.
-
Kremet daal med brokkoli
Jeg elsker indisk mat, og linsestuing er en av favorittene mine. Billig, smaksrikt, næringsrikt og ikke minst: skikkelig enkelt å lage.
-
Vegansk risgrøt
“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.