Indisk pytt i panne/restemiddag

Indisk pytt i panne/restemiddag

Så – har du masse grønnsaksrester og muligens litt bønnerester liggende i kjøleskapet, klare til å bli forvandlet til et fabelaktig måltid?

Da er du på rett plass.

Denne oppskriften er superperfekt om du har kokte gulrøtter, poteter og blomkål liggende (eller bare noen av dem), eller du kan bruke fem minutter ekstra å steke dem rå. Bra blir det uansett. Bytt dem gjerne ut med andre typer grønnsaker, bare juster litt på steketiden. Søtpotet smaker AMAZING her. Istedenfor spinat kan du fint bruke grønnkål, bare beregn et par ekstra minutter i stekepannen.

Hemmeligheten for å få det godt, er å steke alt sammen, og å ha i ingefær, sjalottløk og krydderblandingen chaat masala (bruk gjerne garam masala om du ikke finner det. Er ikke den samme miksen, men smaker godt likevel). På toppen bidrar revet sitronskall til balanse i smaken.

Ved siden av velger jeg meg ris, raita og chutney – så blir restene virkelig til en fest!

Indisk restemiddag

Bruk restene i kjøleskapet til å lage et supert indisk måltid!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl basmatiris
  • 2 poteter gjerne kokte
  • 2 gulrøtter gjerne kokte
  • 1 blomkål gjerne kokt
  • 1 sjalottløk
  • 2 cm ingefær
  • 4 dl ferdig kokte/1 boks kikerter
  • olje til steking
  • 1 ss chaat masala
  • 100 g spinat
  • salt
  • pepper
  • raita kjøp ferdig miks eller lag fra bunn
  • chutney kjøp ferdig eller lag selv
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær poteter i terninger, gulrøtter i skiver og del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og ingefær. Skyll kikertene i kaldt vann dersom de er hermetiske.
  • Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Dersom potetene og gulrøttene er rå må du ha i dem før resten og steke dem i 5-6 minutter. Hvis ikke har du i både potet, gulrot, blomkål, sjalottløk, ingefær og kikerter.
  • Fres til alt får god gyllen farge. Ha deretter i chaat masala, og vend godt slik at alt får den gode smaken på seg. Rør deretter inn spinat, og la det steke et par minutter slik at den faller litt sammen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Servér retten med ris, raita og chutney, og riv litt sitronskall på toppen.
Keyword restemat

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating