Go Back

Indisk restemiddag

Bruk restene i kjøleskapet til å lage et supert indisk måltid!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl basmatiris
  • 2 poteter gjerne kokte
  • 2 gulrøtter gjerne kokte
  • 1 blomkål gjerne kokt
  • 1 sjalottløk
  • 2 cm ingefær
  • 4 dl ferdig kokte/1 boks kikerter
  • olje til steking
  • 1 ss chaat masala
  • 100 g spinat
  • salt
  • pepper
  • raita kjøp ferdig miks eller lag fra bunn
  • chutney kjøp ferdig eller lag selv
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær poteter i terninger, gulrøtter i skiver og del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og ingefær. Skyll kikertene i kaldt vann dersom de er hermetiske.
  • Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Dersom potetene og gulrøttene er rå må du ha i dem før resten og steke dem i 5-6 minutter. Hvis ikke har du i både potet, gulrot, blomkål, sjalottløk, ingefær og kikerter.
  • Fres til alt får god gyllen farge. Ha deretter i chaat masala, og vend godt slik at alt får den gode smaken på seg. Rør deretter inn spinat, og la det steke et par minutter slik at den faller litt sammen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Servér retten med ris, raita og chutney, og riv litt sitronskall på toppen.
Keyword restemat