Linsetaco

Linsetaco

Noen blir aldri lei av taco! Rart det der… De siste månedene har det dukket opp ferske, “skikkelige”, maistortillas i kjølesdisken på min lokale meny. Ganske små, tynne tortillas som må varmes noen sekunder i stekepanne eller ovn før bruk. Disse løfter tacoen så sykt, og de smaker godt med nesten hva som helst i.

I denne varianten steker jeg hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

På bildet under har jeg fyllet i maistortillas, toppet med litt vegansk rømme. Thats it. Du kan også bruke dette fyllet i burritos, som du gratinerer i ovnen med vegansk ost på toppen. Kjempegodt!

vegansk linsetaco

Linsetaco

Lettvint vegansk taco med proteinrike linser i hovedrollen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks ca 4 dl eller 2 dl tørka linser
  • 1 paprika
  • 0,5 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 jalapeño
  • 1 dl valnøtter
  • 1 liten boks mais
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 0,5 ts chiliflak
  • 1 ss tomatpuré
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander
  • ev. tortillas, vegansk rømme, guacamole og/eller tomatsalsa til servering

Instructions
 

  • Begynn med linsene. Dersom du bruker hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de kokes møre i godt med vann.
  • Skjær paprika i terninger, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk og jalapeño. Grovhakk valnøtter.
  • Sil laken av maisen.
  • Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tilsett røkt paprikapulver, paprikapulver, spisskummen og chiliflak, og la det steke i et par minutter.
  • Tilsett deretter paprika, rødløk, hvitløk og jalapeno, og la det steke i noen minutter til. Rør inn nøttene og linsene, og stek i 4-5 minutter. Vend på blandingen underveis, og ha i litt mer olje om det blir tørt. Ha deretter i mais.
  • Rør til slutt inn tomatpuré, og smak det hele til med salt og pepper.
  • Topp med koriander.
  • Retten er god på tortillas, toppet med f.eks vegansk rømme (som på bildet) og/eller guacamole.
Keyword linser, taco

Flere oppskrifter

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating