Begynn med linsene. Dersom du bruker hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de kokes møre i godt med vann.
Skjær paprika i terninger, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk og jalapeño. Grovhakk valnøtter.
Sil laken av maisen.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tilsett røkt paprikapulver, paprikapulver, spisskummen og chiliflak, og la det steke i et par minutter.
Tilsett deretter paprika, rødløk, hvitløk og jalapeno, og la det steke i noen minutter til. Rør inn nøttene og linsene, og stek i 4-5 minutter. Vend på blandingen underveis, og ha i litt mer olje om det blir tørt. Ha deretter i mais.
Rør til slutt inn tomatpuré, og smak det hele til med salt og pepper.
Topp med koriander.
Retten er god på tortillas, toppet med f.eks vegansk rømme (som på bildet) og/eller guacamole.