Go Back
vegansk linsetaco

Linsetaco

Lettvint vegansk taco med proteinrike linser i hovedrollen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks ca 4 dl eller 2 dl tørka linser
  • 1 paprika
  • 0,5 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 jalapeño
  • 1 dl valnøtter
  • 1 liten boks mais
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 0,5 ts chiliflak
  • 1 ss tomatpuré
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander
  • ev. tortillas, vegansk rømme, guacamole og/eller tomatsalsa til servering

Instructions
 

  • Begynn med linsene. Dersom du bruker hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de kokes møre i godt med vann.
  • Skjær paprika i terninger, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk og jalapeño. Grovhakk valnøtter.
  • Sil laken av maisen.
  • Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tilsett røkt paprikapulver, paprikapulver, spisskummen og chiliflak, og la det steke i et par minutter.
  • Tilsett deretter paprika, rødløk, hvitløk og jalapeno, og la det steke i noen minutter til. Rør inn nøttene og linsene, og stek i 4-5 minutter. Vend på blandingen underveis, og ha i litt mer olje om det blir tørt. Ha deretter i mais.
  • Rør til slutt inn tomatpuré, og smak det hele til med salt og pepper.
  • Topp med koriander.
  • Retten er god på tortillas, toppet med f.eks vegansk rømme (som på bildet) og/eller guacamole.
Keyword linser, taco