Quinoagrøt

Å bli glad i andre typer grøt enn risengrynsgrøt og havregrøt har jeg blitt av min gode venninne Tamara. Hun har tidligere (og vil forhåpentligvis i framtiden) arrangert masse pop up-arrangementer der grøt har stått på menyen. Hun er veldig flink til å bruke ulike typer korn og ulike typer plantemelk, og etterhvert har entusiasmen hennes smittet over.
Denne oppskriften er mitt forsøk på å gjenskape Tamaras herlige quinoagrøt.

Quinoagrøt (vegansk)
Ingredients
- 2,5 dl quinoa
- 5 dl mandelmelk
- bitte litt salt
- 0,5 ts vaniljepulver eventuelt vaniljeekstrakt
- 1 ts sukker
- 1 banan
- 3 ss mandler
- 1 ss kokosmasse
- bringebær
Instructions
- Skyll quinoa i kaldt vann. Ha over i en gryte, tilsett mandelmelk, salt, vanilje og sukker, rør om og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokk og la quinoaen småkoke til all væsken er absorbert – ca 15 minutter.
- Quinoaen kan nå settes i kjøleskapet om du lager grøten dagen i forveien. Hvis ikke kjører du bare på videre.
- Skær banan i skiver, grovhakk mandler.
- Ha grøten i serveringsskåler, topp med for eksempel banan, mandler, kokosmasse og bringebær (som på bildet). Rosiner er også godt på toppen, det samme er sukker og kanel.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt med sjokolade og pistasj
Dette er ikke en brownie. Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter. Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter og pistasjglasur. Det er ovnsbakt havregrøt. En frokostrett.
-
Vegansk risgrøt
“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.
-
Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake
Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre.