Go Back

Quinoagrøt (vegansk)

Nydelig grøt som passer perfekt til både frokost, lunsj og kvelds. 
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course frokost, grøt
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl mandelmelk
  • bitte litt salt
  • 0,5 ts vaniljepulver eventuelt vaniljeekstrakt
  • 1 ts sukker
  • 1 banan
  • 3 ss mandler
  • 1 ss kokosmasse
  • bringebær

Instructions
 

  • Skyll quinoa i kaldt vann. Ha over i en gryte, tilsett mandelmelk, salt, vanilje og sukker, rør om og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokk og la quinoaen småkoke til all væsken er absorbert - ca 15 minutter.
  • Quinoaen kan nå settes i kjøleskapet om du lager grøten dagen i forveien. Hvis ikke kjører du bare på videre.
  • Skær banan i skiver, grovhakk mandler.
  • Ha grøten i serveringsskåler, topp med for eksempel banan, mandler, kokosmasse og bringebær (som på bildet). Rosiner er også godt på toppen, det samme er sukker og kanel.
Keyword quinoa, quinoagrøt