Quinoagrøt (vegansk)
Nydelig grøt som passer perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
- 2,5 dl quinoa
- 5 dl mandelmelk
- bitte litt salt
- 0,5 ts vaniljepulver eventuelt vaniljeekstrakt
- 1 ts sukker
- 1 banan
- 3 ss mandler
- 1 ss kokosmasse
- bringebær
Skyll quinoa i kaldt vann. Ha over i en gryte, tilsett mandelmelk, salt, vanilje og sukker, rør om og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokk og la quinoaen småkoke til all væsken er absorbert - ca 15 minutter.
Quinoaen kan nå settes i kjøleskapet om du lager grøten dagen i forveien. Hvis ikke kjører du bare på videre.
Skær banan i skiver, grovhakk mandler.
Ha grøten i serveringsskåler, topp med for eksempel banan, mandler, kokosmasse og bringebær (som på bildet). Rosiner er også godt på toppen, det samme er sukker og kanel.
Keyword quinoa, quinoagrøt