Sticky tofu-bowl

Sticky tofu-bowl

Herlig, rask middag med nudler, brokkoli og en aldeles fabelaktig tofu. 

Så dette skjedde. Ved et uhell, må jeg innrømme. Jeg hadde en oppskrift på tofu som jeg hadde tenkt å teste ut, men på veien fra PCen med oppskriften på og bort til kjøkkenet så må det ha vært en feilkobling i hjernen. Jeg endte nemlig opp med en saus der ikke en eneste ingrediens stod i den originale oppskriften… I stedet for en relativt salt saus med miso fikk jeg denne herlige varianten, klissete, søt og salt. Opptil flere av tofubitene kom seg aldri til serveringsskålene, for å si det sånn.

Ellers i bowlen så har jeg nudler og kokt brokkoli, enkelt og greit. Tofuen stjeler showet uansett.

Sticky tofu-bowl

Herlig og rask middag med nudler, brokkoli og en aldeles fabelaktig tofu. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g tofu
  • 3 ss potetmel
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss lønnesirup eller sukker
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 0,5 ss chilisaus kan sløyfes
  • 1 brokkoli
  • 200 g nudler pass på at de er uten egg
  • 1 vårløk
  • 2 ss sesamfrø

Instructions
 

  • Press overflødig væske av tofuen, skjær den deretter i terninger. Vend disse terningene i potetmel
  • Varm opp 2 ss olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i tofuterningene og stek de til de blir brune i kantene.
  • Mens tofuen steker, river eller finhakker du ingefær og hvitløk. Ha i en liten bolle, rør inn soyasaus, lønnesirup, riseddik og chilisaus.
  • Kok opp vann i en gryte. Skjær brokkoli i buketter. Ha i gryten og kok i 4-5 minutter. De siste minuttene har du også i nudlene.
  • Når du har nudlene i gryten skrur du ned varmen på pannen med tofuen, og heller sausen over. Den kommer til å tykne kjapt. Vend på tofubitene slik at alle blir dekket av den sticky sausen.
  • Skjær vårløk i ringer. Hell vannet av nudlene og brokkolibukettene.
  • Anrett nudler, brokkoli og tofu i to boller, topp med vårløk og sesamfrø. Server rykende varmt!
Keyword bowl, tofu

Flere oppskrifter

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Slik lager du tofu i airfryer

    Slik lager du tofu i airfryer

    Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.

  • Kremet pastasalat med facon

    Kremet pastasalat med facon

    Å lage vegansk “bacon” – facon – er en kjent og kjær måte å tilberede tofu på. Vi skjærer tofuen i terninger, steker den i panne med litt olje, heller på en marinade med salt- og røyksmak, og får et knallgodt resultat som minner om…



7 thoughts on “Sticky tofu-bowl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating