Go Back

Sticky tofu-bowl

Herlig og rask middag med nudler, brokkoli og en aldeles fabelaktig tofu. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g tofu
  • 3 ss potetmel
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss lønnesirup eller sukker
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 0,5 ss chilisaus kan sløyfes
  • 1 brokkoli
  • 200 g nudler pass på at de er uten egg
  • 1 vårløk
  • 2 ss sesamfrø

Instructions
 

  • Press overflødig væske av tofuen, skjær den deretter i terninger. Vend disse terningene i potetmel
  • Varm opp 2 ss olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i tofuterningene og stek de til de blir brune i kantene.
  • Mens tofuen steker, river eller finhakker du ingefær og hvitløk. Ha i en liten bolle, rør inn soyasaus, lønnesirup, riseddik og chilisaus.
  • Kok opp vann i en gryte. Skjær brokkoli i buketter. Ha i gryten og kok i 4-5 minutter. De siste minuttene har du også i nudlene.
  • Når du har nudlene i gryten skrur du ned varmen på pannen med tofuen, og heller sausen over. Den kommer til å tykne kjapt. Vend på tofubitene slik at alle blir dekket av den sticky sausen.
  • Skjær vårløk i ringer. Hell vannet av nudlene og brokkolibukettene.
  • Anrett nudler, brokkoli og tofu i to boller, topp med vårløk og sesamfrø. Server rykende varmt!
Keyword bowl, tofu