Miniquicher
PERFEKT som tapas, i matpakken, på brunsjbordet eller som snacks i begynnelsen av et måltid.
Quiche, altså. Trenger ikke egg! Disse kunne nok ha het “minimuffins” altså, men konsistensen er veldig lik quiche og omelett. Hemmeligheten er kikertmel, dette smårare glutenfrie melet som oppfører seg som egg når det blir varmebehandlet (og som smaker vondt før dette skjer).
Kikertmel får du kjøpt i internasjonale matvarebutikker, på helsekost og i enkelte godt assorterte dagligvarebutikker (sjekk i bakehyllen eller allergihyllen). Det lyder også navnet chickpea flour, gram flour og garbanzo flour.
Da vi lagte quichene på bildet så hadde jeg et kurs, og på det kjøkkenet hadde vi ikke vanlige muffinsbrett. Derav mikroquicher på bildene.
Veganske miniquicher
Ingredients
- 400 g sopp
- 200 g spinat
- 1 rødløk
- 3 ss olje til steking
- 8 dl kikertmel
- 1 dl næringsgjær
- 2 ts bakepulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 8 dl usøtet soyamelk
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Gni inn to muffinsbrett med olje – enten vanlige muffinsbrett som har 12 former, eller minimuffinsbrett med 24 former.
- Skjær sopp i skiver. Grovhakk spinat og rødløk. Varm opp oplejn til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og la den surre i 5-10 minutter. Rør inn spinat og rødløk og la det surre til spinaten faller sammen.
- Rør sammen kikertmel, næringsgjær, bakepulver, gurkemeie, hvitløkspulver, salt, pepper og soyamelk i en bolle – evt bruk en foodprocessor eller blender. Ha soppblandingen i, og rør det forsiktig sammen.
- Fordel røren utover i muffinsformene. Stett i ovnen og stek i 20-25 minutter, kortere dersom du har minimuffinsbrett.
- Ha ut brettene og la de stå et par minutter før du bruker en kniv og vipper miniquichene ut av formene.
- Kan serveres varme, lune og kalde.
Notes
Flere oppskrifter
-
Linda sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.
-
Ovnsbakt havregrøt med tranebær
Er det frokost? Er det kake? Er det begge? Denne nydelige hybrid-løsningen leverer uansett god morgenstemning.
-
Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum
Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…
1 thought on “Miniquicher”
Leave a Reply
Hei! Kan jeg bruke Gryr sin naturelle havredrikk i stedet for soyamelk?