Miniquicher

Miniquicher

PERFEKT som tapas, i matpakken, på brunsjbordet eller som snacks i begynnelsen av et måltid. 

Quiche, altså. Trenger ikke egg! Disse kunne nok ha het “minimuffins” altså, men konsistensen er veldig lik quiche og omelett. Hemmeligheten er kikertmel, dette smårare glutenfrie melet som oppfører seg som egg når det blir varmebehandlet (og som smaker vondt før dette skjer).

Kikertmel får du kjøpt i internasjonale matvarebutikker, på helsekost og i enkelte godt assorterte dagligvarebutikker (sjekk i bakehyllen eller allergihyllen). Det lyder også navnet chickpea flour, gram flour og garbanzo flour.

Da vi lagte quichene på bildet så hadde jeg et kurs, og på det kjøkkenet hadde vi ikke vanlige muffinsbrett. Derav mikroquicher på bildene.

vegansk quiche oppskrift vegetarbloggen uten egg

Veganske miniquicher

Helt uten egg!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes
Course frokost, smårett, tapas
Cuisine fransk
Servings 24 miniquicher*

Ingredients
  

  • 400 g sopp
  • 200 g spinat
  • 1 rødløk
  • 3 ss olje til steking
  • 8 dl kikertmel
  • 1 dl næringsgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 8 dl usøtet soyamelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Gni inn to muffinsbrett med olje – enten vanlige muffinsbrett som har 12 former, eller minimuffinsbrett med 24 former.
  • Skjær sopp i skiver. Grovhakk spinat og rødløk. Varm opp oplejn til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og la den surre i 5-10 minutter. Rør inn spinat og rødløk og la det surre til spinaten faller sammen.
  • Rør sammen kikertmel, næringsgjær, bakepulver, gurkemeie, hvitløkspulver, salt, pepper og soyamelk i en bolle – evt bruk en foodprocessor eller blender. Ha soppblandingen i, og rør det forsiktig sammen.
  • Fordel røren utover i muffinsformene. Stett i ovnen og stek i 20-25 minutter, kortere dersom du har minimuffinsbrett.
  • Ha ut brettene og la de stå et par minutter før du bruker en kniv og vipper miniquichene ut av formene.
  • Kan serveres varme, lune og kalde.

Notes

*eller 48 mikroquicher
Keyword miniquiche, quiche

Flere oppskrifter



1 thought on “Miniquicher”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating