Forvarm stekeovnen til 175 grader. Gni inn to muffinsbrett med olje - enten vanlige muffinsbrett som har 12 former, eller minimuffinsbrett med 24 former.
Skjær sopp i skiver. Grovhakk spinat og rødløk. Varm opp oplejn til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og la den surre i 5-10 minutter. Rør inn spinat og rødløk og la det surre til spinaten faller sammen.
Rør sammen kikertmel, næringsgjær, bakepulver, gurkemeie, hvitløkspulver, salt, pepper og soyamelk i en bolle - evt bruk en foodprocessor eller blender. Ha soppblandingen i, og rør det forsiktig sammen.
Fordel røren utover i muffinsformene. Stett i ovnen og stek i 20-25 minutter, kortere dersom du har minimuffinsbrett.
Ha ut brettene og la de stå et par minutter før du bruker en kniv og vipper miniquichene ut av formene.
Kan serveres varme, lune og kalde.