Marinerte bønner

Marinerte bønner

Herlige bønner med smak av hvitløk, chili, rosmarin og sitron – nydelig tapasrett eller som tilbehør til middagen. 

Marinerte bønner

Proteinrik, vegansk tapasrett med gode, spanske smaker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 4 dl tørka eller 2 bokser/esker store hvite bønner
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker rosmarin
  • 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (beregn minst en time). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av bønnene og skylle de i litt kaldt vann.
  • Finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Riv skallet av sitronen.
  • Varm opp olivenolje til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og rosmarin og la det surre i 3-4 minutter. Ha i bønnene og sitronskallet, og press i sitronsaften. Dryss på litt salt og pepper.
  • La det surre i noen minutter, vend på bønnene slik at de dekkes av alle de gode smakene. Det gjør ingenting om noen av bønnene moses litt. Ha over i serveringsskål.
  • Servér bønnene varme, lune eller kalde.
Keyword bønner

Flere oppskrifter

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

    Les mer

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

    Les mer



1 thought on “Marinerte bønner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating