Marinerte bønner
Herlige bønner med smak av hvitløk, chili, rosmarin og sitron – nydelig tapasrett eller som tilbehør til middagen.
Marinerte bønner
Proteinrik, vegansk tapasrett med gode, spanske smaker.
Ingredients
- 4 dl tørka eller 2 bokser/esker store hvite bønner
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 4 stilker rosmarin
- 1 sitron
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Instructions
- Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (beregn minst en time). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av bønnene og skylle de i litt kaldt vann.
- Finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Riv skallet av sitronen.
- Varm opp olivenolje til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og rosmarin og la det surre i 3-4 minutter. Ha i bønnene og sitronskallet, og press i sitronsaften. Dryss på litt salt og pepper.
- La det surre i noen minutter, vend på bønnene slik at de dekkes av alle de gode smakene. Det gjør ingenting om noen av bønnene moses litt. Ha over i serveringsskål.
- Servér bønnene varme, lune eller kalde.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!
1 thought on “Marinerte bønner”
Leave a Reply
Hvor lyder de sog lækre og creamy! En dejlig nem hverdags ret spm jeg helt sikkert skal prøve