Marinerte bønner
Proteinrik, vegansk tapasrett med gode, spanske smaker.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course tapas
Cuisine spansk
- 4 dl tørka eller 2 bokser/esker store hvite bønner
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 4 stilker rosmarin
- 1 sitron
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (beregn minst en time). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av bønnene og skylle de i litt kaldt vann.
Finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Riv skallet av sitronen.
Varm opp olivenolje til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og rosmarin og la det surre i 3-4 minutter. Ha i bønnene og sitronskallet, og press i sitronsaften. Dryss på litt salt og pepper.
La det surre i noen minutter, vend på bønnene slik at de dekkes av alle de gode smakene. Det gjør ingenting om noen av bønnene moses litt. Ha over i serveringsskål.
Servér bønnene varme, lune eller kalde.