Go Back

Marinerte bønner

Proteinrik, vegansk tapasrett med gode, spanske smaker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 4 dl tørka eller 2 bokser/esker store hvite bønner
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker rosmarin
  • 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bruker du tørka bønner må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre (beregn minst en time). Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av bønnene og skylle de i litt kaldt vann.
  • Finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Riv skallet av sitronen.
  • Varm opp olivenolje til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og rosmarin og la det surre i 3-4 minutter. Ha i bønnene og sitronskallet, og press i sitronsaften. Dryss på litt salt og pepper.
  • La det surre i noen minutter, vend på bønnene slik at de dekkes av alle de gode smakene. Det gjør ingenting om noen av bønnene moses litt. Ha over i serveringsskål.
  • Servér bønnene varme, lune eller kalde.
Keyword bønner