Grov guacamole
Nok en oppskrift på guacamole ja! Men hvorfor ikke – det må jo være verdens beste dip?
Denne gangen så lager jeg en veldig grov variant med masse tekstur. Denne passer ikke kjempebra på tortillachips (vond å få tak i liksom), men er helt super i tacos og burritos. Den grove guacamolen kan også serveres til for eksempel burgere.
Er du veldig glad i avokadosmaken så har du i et par ekstra av den. Blir det fort for sterkt for deg kan du ta mindre (eller helt kutte ut) chili.
Grov guacamole
Ingredients
- 1 avokado eventuelt flere
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 jalapeño mindre om du ikke liker det så spicy
- 2 kirsebærtomater eller 1 litt større tomat
- 4 stilker koriander
- 1 lime
- salt
- pepper
Instructions
- Rens avokadoen og skjær den i terninger. Grovhakk sjalottløk, hvitløk og jalapeño. Skjær tomater i båter og hakk koriander.
- Rør alt sammen i en bolle, rør litt kraftig slik at avokadoen knuses litt, men ikke helt. Press i limesaft, rør sammen og smak til med salt og pepper.
- Servér!
Flere oppskrifter
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Meksikansk ris
I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.