Vegansk texmexburger

Vegansk texmexburger

Jeg elsker en god vegetarburger, og dette her – ja det er nettopp det! Sprø i kantene, saftig inni og med masse god smak.

Vegansk texmexburger

Saftige og spicy bønneburgere med masse gode texmex-smaker!
Prep Time 35 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine amerikansk, meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka eller 1 boks/eske (ca 4 dl) hermetiske sorte bønner
  • 1 dl ris helst klebrig type
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 dd havregryn (cirkamengde)
  • 2 dl hermetisk mais
  • salt
  • pepper
  • avokado, burgerbrød, tortillachips og tacosaus til servering

Instructions
 

  • Begynn med bønnene. Bruker du tørka må de bløtlegges i et par timer for deretter å kokes møre (sleng gjerne risen oppi samme gryte). Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle bønnene i litt kaldt vann.
  • Kok ris etter anvisning på pakken. Sil av vann, pass på å bli kvitt så mye som mulig.
  • Finhakk løken. Varm opp 1 ss olje til medium/høy varme i en panne. Ha i løk, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver og røkt paprikapulver. La det surre i noen minutter. Rør inn tomatpuréen og ha pannen av varmen.
  • Ha bønner, ris og krydderblandingen i en food processor. Kjør du har en ganske grov masse. Ha i havregryn og kjør videre til massen henger godt sammen.
  • Hell laken av maisen. Vend den inn i bønnemassen. Smak til med salt og pepper. Sett gjerne det hele kaldt en liten stund slik at burgerfarsen setter seg godt.
  • Før serving former du burgere av massen. Varm opp resten av oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek burgerne gylne, kanskje 3-4 minutter på hver side. Burgerne kan også stekes i ovn. 200 grader i ca. 15 minutter skal holde.
  • Servér burgerne rykende varme på burgerbrød med tortillachips, avokado og tacosaus – eller annet tilbehør om du foretrekker det.
Keyword burger, texmex

Flere oppskrifter

  • Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig

    Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig

    Disse brødene passer perfekt til frysing, så lag gjerne dobbel porsjon mens du er i gang. 

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating