Go Back

Vegansk texmexburger

Saftige og spicy bønneburgere med masse gode texmex-smaker!
Prep Time 35 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine amerikansk, meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka eller 1 boks/eske (ca 4 dl) hermetiske sorte bønner
  • 1 dl ris helst klebrig type
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 dd havregryn (cirkamengde)
  • 2 dl hermetisk mais
  • salt
  • pepper
  • avokado, burgerbrød, tortillachips og tacosaus til servering

Instructions
 

  • Begynn med bønnene. Bruker du tørka må de bløtlegges i et par timer for deretter å kokes møre (sleng gjerne risen oppi samme gryte). Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle bønnene i litt kaldt vann.
  • Kok ris etter anvisning på pakken. Sil av vann, pass på å bli kvitt så mye som mulig.
  • Finhakk løken. Varm opp 1 ss olje til medium/høy varme i en panne. Ha i løk, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver og røkt paprikapulver. La det surre i noen minutter. Rør inn tomatpuréen og ha pannen av varmen.
  • Ha bønner, ris og krydderblandingen i en food processor. Kjør du har en ganske grov masse. Ha i havregryn og kjør videre til massen henger godt sammen.
  • Hell laken av maisen. Vend den inn i bønnemassen. Smak til med salt og pepper. Sett gjerne det hele kaldt en liten stund slik at burgerfarsen setter seg godt.
  • Før serving former du burgere av massen. Varm opp resten av oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek burgerne gylne, kanskje 3-4 minutter på hver side. Burgerne kan også stekes i ovn. 200 grader i ca. 15 minutter skal holde.
  • Servér burgerne rykende varme på burgerbrød med tortillachips, avokado og tacosaus - eller annet tilbehør om du foretrekker det.
Keyword burger, texmex