Indisk linsegryte med blomkål

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 

Blomkål! Linser! Indisk! Så mange favoritter i en enkelt rett! Denne linsegryten lager du på en halvtime, og den er smakfull og god. Jeg har vært litt forsiktig både med chili og krydder her – smak deg gjerne fram og ha i mer om du foretrekker det spicy.

Du kan også ha i andre typer grønnsaker her. Både gulrot og potet er veldig godt i denne sausen, det samme er erter og brokkoli – men de to sistnevnte bør kun være med mot slutten av koketiden om du velger å gå for dem.

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 4 stilker koriander
  • 1 blomkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 kartong)
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 2-3 dl kokosmelk
  • salt
  • pepper
  • ev. ris til servering

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
  • Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca. 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.
  • Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.
Keyword linsegryte, linser

Flere oppskrifter

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 



17 thoughts on “Indisk linsegryte med blomkål”

Leave a Reply to isabel køhler Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating