Go Back

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 4 stilker koriander
  • 1 blomkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 kartong)
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 2-3 dl kokosmelk
  • salt
  • pepper
  • ev. ris til servering

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
  • Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca. 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.
  • Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.
Keyword linsegryte, linser