Indisk linsegryte med blomkål
Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
- 2,5 dl tørka røde linser
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 2 cm ingefær
- 4 stilker koriander
- 1 blomkål
- 2 ss olje til steking
- 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 kartong)
- 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
- 2-3 dl kokosmelk
- salt
- pepper
- ev. ris til servering
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca. 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.
Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.
Keyword linsegryte, linser