Eplechutney

Eplechutney

Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat. 

Supert/obligatorisk –  kommer an på hvordan du ser det. Jeg er i alle fall enormt glad i chutneyer til indisk mat, og synes det er gøy å eksperimentere med andre smaker enn mango. Oppskriften har jeg funnet på supre Nirus verden.

Eplechutney

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course saus
Cuisine indisk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 3 røde epler
  • 1 ss olje
  • 2 nellik
  • 1 kardemomme
  • 2 laurbærblad
  • 2 kanelstenger
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4-5 ts sukker
  • Salt etter smak

Instructions
 

  • Skrell og rens eplene. Ha epler og litt vann i en bolle, knus grovt med stavmikser. Åpne kardemommen.
  • Varm opp olje i en gryte og tilsett laurbærblad, kardemomme og kanel. La dette frese i ett minutt og ha i resten av krydderne, epler og vann. Bland godt. Tilsett salt og sukker til slutt og la det småkoke i noen minutter.
Keyword chutney, eple

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Eplemos

    Eplemos

    Herlig som pålegg, som topping på grøt og yoghurt, og som ingrediens i bakst.

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.



2 thoughts on “Eplechutney”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating