Eplechutney
Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat.
Supert/obligatorisk – kommer an på hvordan du ser det. Jeg er i alle fall enormt glad i chutneyer til indisk mat, og synes det er gøy å eksperimentere med andre smaker enn mango. Oppskriften har jeg funnet på supre Nirus verden.
Eplechutney
Ingredients
- 3 røde epler
- 1 ss olje
- 2 nellik
- 1 kardemomme
- 2 laurbærblad
- 2 kanelstenger
- 0,5 ts gurkemeie
- 1 ts malt koriander
- 0,5 ts chilipulver
- 4-5 ts sukker
- Salt etter smak
Instructions
- Skrell og rens eplene. Ha epler og litt vann i en bolle, knus grovt med stavmikser. Åpne kardemommen.
- Varm opp olje i en gryte og tilsett laurbærblad, kardemomme og kanel. La dette frese i ett minutt og ha i resten av krydderne, epler og vann. Bland godt. Tilsett salt og sukker til slutt og la det småkoke i noen minutter.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Eplemos
Herlig som pålegg, som topping på grøt og yoghurt, og som ingrediens i bakst.
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
2 thoughts on “Eplechutney”
Leave a Reply
Hei
Når du sier 1 Kardemomme, mener du da ett kardemomme frø?
Ellers tusen takk for en super blogg!
Jaa, jeg vet ikke helt hva det heter på norsk.. Cardamom pod på engelsk om det hjelper 🙂