Fylt aromasopp
Nydelig tapas med masse gode smaker.
Disse soppene – de har alt! Kikerter og mandler bidrar med protein, soppen er skikkelig god å tygge på, umamismaken får vi fra soyasaus, røkt paprikapulver og soltørka tomater, og alt i alt er dette en skikkelig festtapas.
Fylt aromasopp
Ingredients
- 2 dl tørka kikerter (eller 1 boks/4 dl hermetiske)
- 1 dl mandler
- 1 ss soyasaus
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 24 aromasopp
- 3 ss olivenolje
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 200 g spinat
- 2 dl soltørka tomater
- 1 sitron
- salt og pepper
- gressløk
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Rør sammen mandler, soyasaus og røkt paprikapulver, fordel utover stekebrettet og bak i cirka 5-10 minutter. Ta ut brettet, la ovnen stå på.
- Fjern stilken fra soppen og fjern ev. jord fra dem. Pensle kantene med 1 ss av oljen og fordel de utover på stekebrettet. Bak i 10 minutter. Hell ut overflødig væske som samles i soppen.
- Finhakk hvitløk, grovhakk spinat, mandler og soltørka tomater. Varm opp resten av oljen i en stekepanne. Ha i hvitløk, spinat, tomater og kikerter. Stek i 4-5 minutter. Ta platen av varmen, press i sitronsaften og mos det hele litt sammen med en gaffel. Rør inn mandlene, smak til med salt og pepper.
- Fordel blandingen i soppene. Sett i ovnen og stek i 5-6 minutter til.
- Finhakk gressløken og ha over rett før servering.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!