Fylt aromasopp

Fylt aromasopp

Nydelig tapas med masse gode smaker. 

Disse soppene – de har alt! Kikerter og mandler bidrar med protein, soppen er skikkelig god å tygge på, umamismaken får vi fra soyasaus, røkt paprikapulver og soltørka tomater, og alt i alt er dette en skikkelig festtapas.

Fylt aromasopp

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course smårett, tapas
Cuisine spansk
Servings 24 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter (eller 1 boks/4 dl hermetiske)
  • 1 dl mandler
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 24 aromasopp
  • 3 ss olivenolje
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 200 g spinat
  • 2 dl soltørka tomater
  • 1 sitron
  • salt og pepper
  • gressløk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Rør sammen mandler, soyasaus og røkt paprikapulver, fordel utover stekebrettet og bak i cirka  5-10 minutter. Ta ut brettet, la ovnen stå på.
  • Fjern stilken fra soppen og fjern ev. jord fra dem. Pensle kantene med 1 ss av oljen og fordel de utover på stekebrettet. Bak i 10 minutter. Hell ut overflødig væske som samles i soppen.
  • Finhakk hvitløk, grovhakk spinat, mandler og soltørka tomater. Varm opp resten av oljen i en stekepanne. Ha i hvitløk, spinat, tomater og kikerter. Stek i 4-5 minutter. Ta platen av varmen, press i sitronsaften og mos det hele litt sammen med en gaffel. Rør inn mandlene, smak til med salt og pepper.
  • Fordel blandingen i soppene. Sett i ovnen og stek i 5-6 minutter til.
  • Finhakk gressløken og ha over rett før servering.
Keyword sopp

Flere oppskrifter

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating