Peanøttcookies
Supergode julekaker med peanøtter og sjokolade – perfekt til den som har en greie for peanøtter.
Julekaker må være noe av det beste som finnes, og disse skjønnasene kan faktisk serveres året rundt.
Veganske peanøttcookies
Disse cookiesene er sprø og kjempegode, med masse smak av både peanøtter, brunt sukker og sjokolade. Kombinasjonen av salt og søtt er sjelden feil, og her kommer den virkelig til sin rett.
Ingredients
- 500 g peanøttsmør
- 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
- 1 dl hvitt sukker
- 1 dl brunt sukker
- 0,75 dl rapsolje eller annen nøytral olje
- 0,5 dl lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 7 dl hvetemel
- 2 dl melkefrie sjokoladeknapper evt grovhakket sjokolade
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle tre stekebrett med bakepapir (evt færre brett som du bruker mer enn én gang).
- Visp sammen peanøttsmør, soyamelk, hvitt sukker, brunt supper, olje, lønnesirup, vaniljeekstrakt, bakepulver og salt i en bolle til du har en helt jevn røre. Sikt i hvetemel og rør det hele sammen til du har en smidig og fin deig. Vend inn sjokoladeknappene til slutt.
- Ta halvannen til to spiseskjeer deig og form til en rund cookie som du presser litt ned. Gjenta med all deigen og fordel utover stekebrettene (har du det travelt kan du også bare slenge deigen på uten å forme den for mye, disse blir gode uansett.
- Bak i 16-18 minutter til kantene begynner å bli gylne. Avkjøl på rist, oppbevar i lukket kakeboks.
Flere oppskrifter