Søtpotetfries

At det skal være så mye styr for å få til gode søtpotetfries! Jeg har lagt ut et par oppskrifter tidligere, mange lesere blir kjempefornøyde med resultatet, men ikke alle får det til. Og det er dumt. Men det er altså litt stress med disse her. Etter mange forsøk selv med hele spekteret av resultater, har jeg konkludert med at noen faktorer må til for å få suksess:
- Vi trenger litt stivelse for å få de bra. Derfor bruker vi maisstivelse. Men vi må ikke bruke for mye, da blir resultatet bløtt og kjedelig. Bruker du trikset med å riste de i en pose blir det utrolig mye bedre enn om du blander alt sammen i en bolle.
- Jevnstore biter! Spesielt tykkelsen, lengden er de ikke like farlig med. Jevnstore biter stekes like raskt i ovnen, og du slipper at halvparten av friesene blir brente.
- God plass på brettet. Fin avstand mellom søtpotetbitene er viktig, og er du ekstra gira på godt resultat så snur du de halvveis i stekingen.
Okei, alle klare? Her kommer oppskriften, og nederst har jeg smelt inn en video som rask tråler gjennom det viktigste.

Sprø søtpotetfries
Ingredients
- 1 mellomstor søtpotet
- 1 ss maisstivelse
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje eller annen matolje
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 210 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skrell søtpoteten og skjær den i staver. Tykkelse på 0,5*0,5 cm er fint, men det viktigste er at du gjør tykkelsen så lik som mulig på stavene – slik slipper du at de blir stekt ujevnt.
- Finn fram en ren plastpose (fryseposer er bra) og ha i maisstivelse, salt og olje. Her kan du eventuelt ha i litt krydder og. Ha søtpotetstavene oppi, lukk igjen og rist godt på posen. Ta søtpotetstavene ut og fordel de utover stekebrettet, pass på å ha litt avstand mellom de.
- Stek i 20 minutter, eller til søtpotetstavene begynner å bli gylne i kantene. Snu de gjerne halvveis i steketiden.
- Server søtpotetfries rykende varme, gjerne med litt barbecuesaus.
Flere oppskrifter
-
Jackfruit i peanøttsaus
Nydelig bowl med kremet saus, stekt jackfruit og ovnsbakt søtpotet.
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig
Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…