Høstens lasagne

Høstens lasagne

Nydelig italiensk “comfort food” med masse gode smaker. Supert når du får gjester. 

Jeg elsker lasagne! I denne varianten bruker vi rett og slett masse grønnsaker, både i tomatsausen og innimellom lagene. Den hvite sausen lager vi av cashewnøtter, med masse næringsgjær og basilikum for å sette god smak. Har du ikke næringsgjær i hus er det bare å kutte det ut og kanskje ha i litt mer salt istedenfor. Smak deg frem!

Server gjerne med hjemmelaga hvitløksbrød og en god salat.

Høstens lasagne

Vegansk lasagne med masse grønnsaker og gode sauser.
Prep Time 35 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 dl cashewnøtter
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 sitron
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 dl vann (ca-mengde)
  • 1 ss dijonsennep
  • 4 stilker basilikum
  • salt

Tomatsaus:

  • 2 sjalottløk eller andre småløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 4-5 sjampinjong eller aromasopp
  • olje til steking
  • 1 ts lys eddik
  • 2 bokser à 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • salt
  • pepper

Montering:

  • 1 aubergine
  • salt
  • 4 stilker basilikum
  • lasagneplater

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Bløtlegg nøttene et par timer før start (om du har tid). Ha nøtter, næringsgjær, sitronsaft, hvitløk, vann, sennep og basilikum i en food processor og kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt.

Tomatsaus:

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovriv gulrøtter og squash. Skjær paprika og sopp i terninger.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i alle grønnsakene og surr de i noen minutter til soppen begynner å krympe. Ha i eddik og tomater og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la sausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt. Ha eventuelt litt vann i om det blir for tykt.

Montering:

  • Skjær aubergine i tynne skiver på langs. Fordel disse utover stekebrettet, dryss på litt salt og bak i ovnen i cirka 10 minutter. Ha ut av ovnen men la varmen stå på.
  • Grovhakk basilikum.
  • Ha en god øse tomatsaus nederst i den ildfaste formen. Ha lasagneplater over. Deretter et lag cashewsaus, så aubergineplater og så tomatsaus igjen. Gjenta til du har brukt opp alt, pass på at du har et tykt lag cashewsaus på toppen.
  • Bak lasagnen i ovnen i 30-35 minutter.
  • Dryss basilikumen over etterpå.
  • Skjær opp i stykker og servér!
Keyword lasagne

Flere oppskrifter

  • Lasagne med sopp og spinat

    Lasagne med sopp og spinat

    Lasagne altså. Så godt! Jeg elsker lasagne i allslags varianter. Det blir visst alltid vellykket når vi lar pastaplater koke i gode sauser inni stekeovnen. I tillegg er det en rett det er lett å lage mange av når vi først er i gang, slik…

    Les mer

  • Restelasagne (av fredagssuppe)

    Restelasagne (av fredagssuppe)

    Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger). 

    Les mer

  • Soppihop

    Soppihop

    Knalldigg og lettlaget lasagne med lite oppvask og masse smak av India. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating